„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    15. 1. 2019
    Dobrý den, zhruba před dvěma měsíci jsem ze zdravotních důvodů vysadila HA. Dne 12.1.2019 jsme měli s přítelem nechráněny pohlavní styk, při kterém se přítel bohužel udělal do mě. Poslední menstruace byla 21.12.2018, takže mám cca týden před tou další. Jaká je pravděpodobnost otěhotnění? Na tento dotaz jste mi sice již odpověděl, ale zapomněla jsem se k tomu zeptat, kdy nejdříve si mohu udělal těhotenský test, aby byl validní? Děkuji za odpověď
    Pokud by jste byla těhotná, je možný průkaz těhotenským testem nejdříve za 14 dnů ode dne početí. Na UZ dokonce až za 3 týdny po "akci".
    14. 1. 2019
    Dobrý den, jaká je prosím pravděpodobnost otěhotnění při bráni antikoncepce. Po upt jsem ji začala brát od začátku menstruace a připadá mi, ze ovulace proběhla i při ní - bolesti vaječníku, pichani, bolesti podbriska. 10. den byl pohlavní styk s ejakulací mimo. Beru antikoncepci Suzia. Je možné ze nefunguje a budu těhotná? Děkuji za odpověď.
    Pokud užíváte pilulky správně, tak antikoncepce účinkuje dostatečně. Bez obav.
    13. 1. 2019
    Dobrý den, ze zdravotních důvodů jsem zhruba před dvěmi měsíci přestala brát HA. Včera, tedy 12.1.2019, jsme měli s přítelem nechráněný pohlavní styk, při kterém se přítel bohužel udělal do mě. Poslední menstruace byla 21.12.2018, takže mám cca týden před tou další. Jaká je pravděpodobnost otěhotnění? Děkuji.
    Pravděpodobnost je cca 10-20%. Nedá se to přesně změřit, v praxi je to docela dost.
    10. 1. 2019
    Dobrý den. 5.1. jsem měla nechráněný styk. Později jsem zjistila, že den předtím jsem měla ovulaci. Užila jsem Escapelle cca po 35 hodinách. Nyní jsem.vsak četla, že ve fázi PO ovulaci je v podstatě zcela neúčinný. Je to opravdu tak? Nyní tj. 3 den poté co jsem vzala Escapelle, cítím bolest v podbřišku a levém vaječníků a zvýšenou únavu a malátnost.
    Účinek pohotovostní / poskoitální pilulky je na více úrovních. Pilulka by měla dostatečně zaúčinkovat, užila jste v dostatečné době.
    9. 1. 2019
    Jaká je pravděpodobnost že otěhotním přes antikocepční pilulky když beru už 2 roky pravidelně ?
    Pravděpodobnost selhání pilulky je při správném užívání 0,2%. V praxi je to plně dostatečné. K selhání dochází skoro vždy pouze po chybě v užívání.
    9. 1. 2019
    Dobrý den. S přítelem se nám stala nehoda. Beru antikocepci ale ještě používáme kondom který nám bohužel práskl. A veškeré sperma šlo dovnitř. Mám si skočit pro pilulku PO děkuji
    Kondom u Vás je zbytečně nadstandartní užití. Pravidelně užívaná antikoncepce Vás chrání dostatečně.
    9. 1. 2019
    Dobrý den mám dotazu ohledně tělíska. Je mi 18 let. Jsem studenta a plánují vysokou školu. Beru antikoncepci Jeanine pravidelně. Ale pilulky mají horší index tak uvažuji o tělísku jelikož je spolehlivější. Takže se ptám zda je vhodné pro tak mladou slečnu děkuji.
    Spolehlivost antikoncepční metody ukazuje hodnota, které říkáme tzv. Perlův index. Čím nižší číslo, tím spolehlivější metoda. U pilulek je toto číslo O,3 , u nehormonální tělíska 0,6 . Nejspolehlivější je kombinovaná metoda - nitroděložní tělísko s hormonem 0,2. Na trhu jsou nitroděložní tělíska jak hormonální tak nehormonální, které je možné zavést i mladým ženám, které ještě nerodily.
    9. 1. 2019
    Dobrý den, jaký je rozdíl mezi antikoncepci Yadine a Yaz prosím?? Mají oba nízký hormon v sobě? Nebo jsou stejné?? Beru rok Yadine a přijde mi že se mi po ní zhorsili žíly, tak mě zajímá zda Yaz není lepší? Dekuji
    Yadin obsahuje 30 ug estrogenu, Yaz 20 ug estrogenu. Je to tedy méně .
    3. 1. 2019
    Dobrý den. Mam takový dotaz. Beru pravidelně antikoncepci jménem Ayreen. Beru ji přesně. Ale bohužel se mi stalo že jsem si jednou vzala prášek o 5 hodin později. Místo 12:00 až v 17:00 řekněme. Nevím co mám dělat. Můj přítel bohužel nerad přerušuje styk a bohužel vše jde do mě. Mám obavy. Jelikož žádná antikoncepce není 100%. Přemýšlím zda není ještě nějaká lepší antikoncepce pro mladou dívku nerodila jsem a v nejbližších 8 letech nechci plánovat miminko. Mám se obávat těhotenství ? A zda je něco lepší než pilulky z hlediska spolehlivosti ? Děkuji za odpověď
    3. 1. 2019
    Dobrý den. Mam takový dotaz. Beru pravidelně antikoncepci jménem Ayreen. Beru ji přesně. Ale bohužel se mi stalo že jsem si jednou vzala prášek o 5 hodin později. Místo 12:00 až v 17:00 řekněme. Nevím co mám dělat. Můj přítel bohužel nerad přerušuje styk a bohužel vše jde do mě. Mám obavy. Jelikož žádná antikoncepce není 100%. Přemýšlím zda není ještě nějaká lepší antikoncepce pro mladou dívku nerodila jsem a v nejbližších 8 letech nechci plánovat miminko. Mám se obávat těhotenství ? A zda je něco lepší než pilulky z hlediska spolehlivosti ? Děkuji za odpověď
    5 hodin zpoždění není žádný problém. POkud Vám nevyhovuje užívání pilulek, je ideální možností hormonální vaginální kroužek - ten se zaveden 1x za měsíc. Další možností je aplikace nitroděložního tělíska, ja upřednostňuji tělísko s hormonem. Poradí Vám Váš gynekolog.