„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    7. 11. 2018
    Dobrý den. Chtěly bych jet na dovolenou a nemenstruovat. Užívám Diecyclen.
    Je to velmi jednoduché. Tato antikoncepce má 21 aktivních pilulek a 7 pilulek bez hormonu. Vy po doužívání aktivních pilulek ihned začněte užívat aktivní pilulky z dalšího platíčka. Menstruace se dostaví až v dalším cyklu, antikoncepce bude nadále účinná. K ohrožení zdraví nedojde.
    5. 11. 2018
    Dobrý den, brala jsem rok antikoncepci Lyndinette, tu jsem vysadila na půl roku a teď jsem ji začala znovu brát. Je to druhý týden. Hlen byl včera nejdříve zabarven do červena, teď do žluta. Břicho mě nebolí. Může to souviset s obnovením užívání? Nebo se to může týkat kvasinek, prochladnutí či chráněného styku? Děkuji za odpověď.
    V prvém měsíci užívání antikoncepce až 30% uživatelek má problémy s tzv. průnikovým krvácením. Obvykle tento problém v dalším cyklu spontánně odezní.
    23. 10. 2018
    Dobrý den, brala jsem dlouho antikoncepci sienima asi od února beru antikoncepci yadine, přijde mi že se mu po ní více zhorsili žíly je to možné? Myslíte že třeba změnit antikoncepci? Byla jsem u cévního a žíly dobrý jen malinko rozšířené!
    Moderní antikoncepce ovlivňuje žilní systém minimálně. Velmi pravděpodobně by se Vaše problémy objevily i bez užívání. Nebezpečím je ovlivnění hlubokého žilního systému, Vámi popisované problémy nejsou rizikové a nejsou důvodem k ukončení užívání antikoncepce.
    23. 10. 2018
    Jak dlouho mám čekat na otěhotnění, kdy mám jít k lékaři_
    Pokud se snažíte o otěhotnění více jak 6 měsíců, je vhodné nečekat a zajít ke svému gynekologovi. Je potřeba objasnit, zda nemáte hormonální problém. Součástí vyšetření by mělo být i vyšetření partnera, protože více jak u 50% dvojic je problém s kvalitou spermií !
    16. 10. 2018
    Dobry den, HA neužívám již dva měsíce. První mesic menstruace proběhla normálně. Tento má již třetí den zpoždění. Den před očekávanou menstruaci jsme měli pohlavní styk a možná něco uniklo, jinak vždy s kondomem. Je možnost otěhotnění?
    Pravděpodobnost početí v době těsně před menstruací je malá, ale není nulová. Udělejte si těhotenský test a uvidíte. POkud bude zpoždění delší než 10 dnů doporučuji návštěvu gynekologa.
    15. 10. 2018
    Dobrý den, beru antikoncepci Nyssiela a s kamarádkami chceme jít na vodnici. Vím, že kuřačky by neměly brát antikoncepci, ale nevím, jak je to s vodnicí. Můžete mi to prosím říct? Bude vadit, když si jednou zajdu na vodnici?
    Nevím, co si mám představit pod názvem"vodnice". Může jít o brukev řepák, což je zelenina. Tu můžete konzumovat bez rizika. Asi se ale jedná o vodní dýmku. Ani zde nebudete mít problémy s antikoncepcí. Hezký den.
    14. 10. 2018
    Dobrý den, beru antikoncepci yadine a chci k tomu užívat stimulen, může tento přípravek ovlivnit antikoncepci? Děkuji
    Antikoncepci to neovlivní, a bohužel ani velikost prsou.
    10. 10. 2018
    Dobrý den, měla jsem nechráněný přerušovaný styk, ale parter se uhlídal a nevpustil do mě. I tak jsem raději zašla do lékárny koupit si antikoncepci "po" - Postinor. Užila jsem ho kolem 20-30 hodiny po styku, první 1 tabletku a za 12 hodin druhou, jestli to tak je... A teď mám zpoždění MS 2 den a bojím se, je tam šance, že bych byla těhotná, nebo mi tělo narušil ten Postinor? Děkuji za odpověď.
    Zpoždění nejspíše způsobilo užití antikoncepce. Není to ale vada. Udělejte si těhotenský test. Asi bude negativní. Doporučuji po týdnu test opakovat.
    3. 10. 2018
    Dobrý den, v kultivaci nevyšly žádné kvasinky, pouze streptokok, gynekolog mi řekl, že se neléčí. Mám opravdu ale všechny příznaky kvasinek, pálení, hrudkovitý výtok, svědění a další. Neublížím si aplikací clotrimazolu na tři dny? Opravdu se cítím jako jindy, když jsem měla kvasinky. Gynekolog mi tvrdil, že při mykoze se nemusí léčit partner, to mě zarazilo. Je to pravdivé tvrzení? Děkuji
    Krátkodobá léčba Vám neublíží. A skutečně studie potvrzují, že léčba partnera , pokud nemá klinické obtíže, nepřináší lepší výsledky léčby.
    29. 9. 2018
    Dobrý den, chtěla bych změnit HA a narazila jsem na produkt Seasonique se schématem užívání 84+7. Máte s tímto produktem nějaké zkušenosti a doporučil byste ho svým pacientkám? Děkuji
    Tuto antikoncepci předepisuji již dva roky a mám dobré zkušenosti.