„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    20. 1. 2020
    Dobrý den chtěl bych se zeptat 18.1 si moje přítelkyně nevzala Tri regol a 19.1 jsme měli soulož a ona si potom vzpomnela že neměla antikoncepci tak si ji po sexu vzala a pak si vzala tu antikoncepci co si měla vzít v ten den . Byl to 15.den a my nevíme co tedka
    17. 1. 2020
    Dobrý den, už beru antikoncepci celkem dlouho. Chtěla bych přát kapky ostropestřec. Slyšela jsem že snižuje účinek antikoncepce? Je to tak? Děkuji za odpověď
    5. 1. 2020
    Dobrý den, pane doktore, po každému sexu má manžel na penisu škrábance, vždy je velký problém se do mě dostat, zkusili jsme i lubrikační gel a škrábance se mu stejně tvoří dál. On mi tvrdí, že to možná dělají chloupky nebo trenýrky. Zánět žádný nemá. Je přesto normální, že se mu po každém sexu udělá škrábanec? Co by ještě mohlo být příčinou? Při souloži s kondomem se tohle nestávalo. Děkuji za odpověď
    V pochvě není žádný ostrý výčnělek, takž pokud dochází ke škrábanci, jedná se o poškození z jiného důvodu - může se ale jednat i o kvasinkovou infekci. Doporučuji kontrola partnera u urologa.
    4. 1. 2020
    Dobrý den, už potřetí za poslední půl rok trpím kvasinkovou infekcí, poprvé jsem k lékaři šla, ale tentokrát už podruhé se léčím sama, je mi 18 let, může to být pro mě nějak nebezpečné? Děkuji předem
    Kvasinková infekce není nebezpečná, ale je otravná. Někdy je potřeba léčit i 3 měsíce v kuse.
    31. 12. 2019
    Dobrý den.Ma vliv alkohol na HA, SnizujeHA?? Děkuji Vam za odpověď. Hezký den.
    Přiměření množství alkoholu antikoncepci neovlivní. Následky přílišné konzumace a to především zvrace či průjem, ty ano.
    30. 12. 2019
    Dobry den.uzivam HAnatalya.ms většinou citim bolest bricha jsem měla kratší místo 5-6dni, jen3dny bolest břicha ne.bolest břicha teď(jako by až po MS).uzivam další platicko HA. Jaká je možnost těhotenství? Dekuji Vam. Hezky večer přeji.veronika
    Toto nejsou příznaky těhotenství, ale kladný vliv antikoncepce na cyklus.
    30. 12. 2019
    Dobrý den, mám dotaz ohledně pilulky Escapelle. Pilulku jsem vzala před měsícem po nechráněném styku cca 9 hodin po. Do 5ti dnů přišlo krvácení, testy po třech týdnech negativní, byla jsem i u doktora, krevní test opět negativní, další z moči také. Nicméně mám nateklá prsa a dost mě po stranách bolí, je možné, že to způsobila pilulka a bolí mne takto před menstruací, kterou v blízké době očekávám? (Nikdy takto nebolela). Jen bych se chtěla ujistit, zda je těhotenství opravdu vyloučené. Děkuji za odpověď
    Poskoitální pilulka může být pro ženu docela náloží. Může potom být důvodem určitých obtíží jako je nepravidelné krvácení či bolesti v prsou. Samozřejmě je vždy třeba vyloučit graviditu. Zvažte užívání antikoncepce.
    26. 12. 2019
    Dobry den, Beru HA a 3 den ( 18.12) v prvnim tydnu uzivani HA po menstruaci jsem mela jednou ridsi stolici , ale nic velkeho. Bylo to hodinu po uziti pilulky. Dalsi jsem si nevzala protoze mi to pripadalo zbytecne. Ted ,ale premyslim zda jsem si ji nemela vzit (ted je 26.12 ) . Moje otazky tedy zni: co se povazuje za prujem? Co se stane pokud si zapomenu vzit pilulku v prvnim tydnu? Co se stane pokud si vemu nekolikrat v tydnu zbitecne pilulku na vic ? Dekuji .
    1. K selhání antikoncepce dochází spíše u vysloveně vodantého průjmu 2. Při zapomenutí v prvém týdnu doporučuji do konce cyklu na antikoncepci nespoléhat. 3. POkud užijete pilulku častěji, nic se nestane. Ale bohužel to nenahradí zapomenutí pilulky.
    17. 12. 2019
    Dobry den, uzivam Jangee 0,03 a nyni jsem dostala na 2 mesice Lanzul. Docetla jsem se o vlivu v pribalovem letaku, ale ne jakym smerem. Muze Lanzul snizit ucinek HA? Nebo muzu byt klidna? Dekuji.
    Tento lék účinkuje v oblasti žaludku. Antikoncepční pilulky se vstřebávají v tenkém střevě. Proto nedochází k ovlivnění antikoncepčního účinku. Bez obav.
    12. 12. 2019
    Dobrý den, mohu se pokusit o těhotenství, když jsem pozitivní na streptokoka B? Když jsem na moji žádost chtěla antibiotika, abych ho vyléčila, zase se vrátil. Vzhledem k tomu, co jsem četla o streptokokovi, tak se bojím, zda vůbec můžu mít dítě. Nemůže se dítě nakazit v průběhu těhotenství? Mohu mít v těhotenství sex? Děkuji
    Streptokok Vám plod neohrozí. Preventivní léčba u bezpříznakových pacientek se neprovádí, protože je neúčinná. Po vysazení antibiotik se skoro vždy streptokok vrátí. Může za to Váš imunitní systém. Klidně můžete otěhotnět!