„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    1. 3. 2018
    Jaká šance otěhotnění je když beru antikoncepci vždy správně max 15 min odchylka. Přítel neejakuje do mě a žádné léky neberu? Opravdu vše dodržuji jak mám
    U klasické pilulky stačí přesnost v užívání plus minus dvě hodiny. V tom případě může přítel i ejakulovat.
    28. 2. 2018
    Jaká je šance, kdybych užívala hormonální antikoncepci a po vysazení být neplodna?
    Pravděpodobnost je zcela stejná jako u ženy, která antikoncepci nikdy neužívala.
    28. 2. 2018
    Já mám jenom strach z těch doplňků. Jestli mi to ovlivní antikoncepci. Ten Reghaar tam má opravdu hodně. Tak dělám aspoň tu 10 hodinovou pauzu. Snad to nebude ničemu vadit.
    V tom případě nemusíte mít obavy!
    28. 2. 2018
    Já mám jenom strach z těch doplňků. Jestli mi to ovlivní antikoncepci. Ten Reghaar tam má opravdu hodně. Tak dělám aspoň tu 10 hodinovou pauzu. Snad to nebude ničemu vadit.
    28. 2. 2018
    Dobrý den ještě k tomu dotazu ohledně Reghaar. Řekněme že antikoncepci beru v 11:00 a Reghaar budu užívat třeba kolem 21:00. A zda hraje roli že antikoncepci někdy užiju v 10:45 někdy 11:45? Max 2 hodiny odchylka nikdy ne víc. Ale většinou beru v 11:00 přesně.
    KLidně tak užívejte. U kombinované hormonální antikoncepci stačí přesnost v užívání +- 2 hodiny.
    27. 2. 2018
    Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu ohledně vlivu antibiotik na antikoncepci. Beru přes 14 let antikoncepci Novynette (2 plata za sebou bez pauzy, po nich klasická pauza). Při braní druhého plata jsem byla nucena užívat antibiotika Formilid 500. V lékárně jsem byla upozorněna na možný vliv antibiotik na antikoncepci po dobu braní + dalších 7 dní poté. Z Vaší odpovědi jsem toto rozšířila na dobu braní + dalších 14 dní poté. Těchto 14 dní poté my končilo přesně v den, kdy jsem užila poslední pilulku antikoncepce z druhého plata a udělala jsem klasickou pauzu. Proto se obávám, zda po těchto 14ti dnech již antikoncepce funguje i přesto, že to vychází zrovna do týdenní pauzy. Kdy je tedy v tom konkrétním případě možné se na antikoncepci spoléhat? Děkuji.
    Již se můžete na antikoncepci spoléhat. Antibiotika ovlivňují antikoncepci relativně málo, ale přesto je na to potřeba upozornit.
    27. 2. 2018
    Ještě k dotazu o Escapelle a krvácení. Nemám poslední dobou skoro chuť na sex. Je možné, že jsem těhotná?
    Příznaky těhotenství jsou různé, ale snížení libida mezi ně nepatří. POkud se nejste jistá, udělejte so těhotenský test a pro jistotu jej za 14 zopakujte.
    27. 2. 2018
    Dobrý den. Je možné, že dva týdny po užití pilulky Escapelle je mi občas špatně od žaludku? Například při zvýšené fyzické zátěži, to se mi nikdy nedělo. Cca týden po užití pilulky jsem začala silně krvácet, jako při menstruaci. Trvalo to asi 5 dní. Pilulku jsem užila druhý den po milování a poslední menstruace mi skončila 12. 2. Děkuji za odpověď
    24. 2. 2018
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda moho použít pilulko po, když mám sklon k trombóze? Byla mi diagnozována hereditární trombofilie. Děkuji za odpověď.
    Hereditární trombofilie je příliš široký pojem. Jsou typy, které nevyžadují obezřetnost a typy vysloveně rizikové. Obecně je vždy nutné respektovat výsledek genetického vyšetření a zvážit možnost podávání hormonů, nejen antikoncepce. Některé typy vyžadují pozornost v těhotenství.
    23. 2. 2018
    Dobrý den, začala jsem brát antikoncepci Ebelya, dobrala jsem první platíčko v úterý a ani po třech dnech se nedostavila menstruace. Čím to může být způsobeno? Děkuji za odpověď.
    Po 7denní pauze pokračujte s užíváním dalšího platíčka. Pokud se nedostaví menstruační krvácení, udělejte si těhotenský test. Ten pro jistotu po 10 dnech zopakujte, Obvykle se v dalším cyklu již menstruace dostaví.