„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    24. 3. 2018
    Dobrý den, dne 12. února mi skončila menstruace. Dva dny po tom jsem musela užít Escapelle, ale pár dní na to se nám s přítelem stalo pár nehod a obávala jsem se, že do mě na rukou zanesl sperma. Pár dni po užití Escapelle jsem začala krvácet jako při menstruaci, trvalo to asi 5 dní. Jen jsem krvácela, žádné jiné pocity jako při menstruaci nebyly, ale krvácela jsem silně. Další mesntruace se měla dostavit 5. března, ale nedostavila se ani za 5 dní. Nechala jsem se tedy prohlédnout gynekologem, ten mě vyšetřil ultrazvukem a řekl, že na 99 % těhotná nejsem a další mesntruace by se měla dostavit za 14 dní, tj. 26. 3. a pokud se nedostaví do 5. 4., tak jsem těhotná. Menstruace se zatím nedostavila, ale občas mám pocit, jako bych ji měla, a mám výtok jako před menstruací, jednou jsem dokonce slabě krvácela. Můj cyklus sice trval 35 dní, poslední dobou ale trvá 28 tak, jako má, a předtím mě bolí prsa a v kříži a mám špatnou náladu a cítím se nafouklá a cítím to v podbřišku, nyní to ale jen cítím v podbřišku a včera mě bolelo v kříži. Hlava mě taky bolí, ale nevím, jestli to není jen psychosomatického původu. To, že mám pocit, jako bych měla menstruaci, ale nemám ji, je divný. Jsem těhotná? Děkuji za odpověď.
    Tak, jak popisujete možnost vzniku početí, je Váš stav spíše psychosomatického původu. Zvažte, zda není čas na zajištění skutečně kvalitní antikoncepce, která Vám navíc i srovná cyklus.
    22. 3. 2018
    Dobrý den, může zánět močových cest narušit účinek antikoncepce? Děkuji
    Samotný zánět antikoncepci neovlivní, ale některé léky na léčbu zánětu ano.
    21. 3. 2018
    Dobrý večer, chci se zeptat zda můžu mít chráněný styk během menstruace? Hrozí záněty či jiné problémy? Děkuji za odpověď.
    Kromě toho, že je to nehygienické, skutečně hrozí v této době zvýšené nebezpečí zánětu. A pozor, i při styku během menstruace můžete otěhotnět.
    21. 3. 2018
    Dobrý den, začala jsem brát antikoncepci sienima. Poslední prášek jsem si vzala ve středu, teď následuje týdenní pauze takže další platicko začnu brát za týden ve čtvrtek? Dekuji
    Správně, je vidět že umíte počítat.
    21. 3. 2018
    Dobrý den, zajímalo by mě, zda mohlo narušit účinek antikoncepce, když jsem 2 hodiny po jejím zapití šla 2x na velkou, nejednalo se však o průjem. Děkuji za odpověď
    V tom případě by antikoncepce měla účinkovat.
    20. 3. 2018
    Dobrý den, je možné u antikoncepce Jangee oddálit menstruaci o 1 nebo 2 týdny, nebo musím dobrat celé další plato? Dále bych se ráda zeptala, jestli je možné ihned po vysazeni plánovat otěhotnění, nebo je nutné nějaký čas počkat. Dekuji
    Posunout menstruaci tím, že bez přestávky budete užívat další platíčko, to by mělo fungovat, Skutečně nemusíte to další plato dobírat do konce. Udělejte standartní pauzu a zbytek nedobraných pillulek si schovejte např. na léto. Až se rozhodnete pro těhotenství, stačí prostě doužívat platíčko do konce a další měsíc již můžete bez obav otěhotnět. Pověrčivé 3 měsíce jakési očisty jsou zcela zbytečné, pilulka je zcela odbourána za 72 hodin po požití.
    19. 3. 2018
    Dobrý den měla bych dotaz. Již beru antikoncepci 9 měsíců. Nyní mám přítele. Bojím se otěhotnět. Antikoncepci beru pravidelně přibližně ve stejný čas max odchylka 1 hodina. Prezervativ přítel nechce. Říká mi že budeme používat hormonální antikoncepci v podobě pilulek a on to ještě za včasu přeruší. Ale neustále mám strach. Myslíte si že tohle je spolehlivé?
    Pokud užíváte antikoncepci správně, je skutečně z zbytečné užívat kondom. A přítel nechť již nezkracuje svůj akt zbytečným "časným" vytažením. Pilulka Vás dostatečně ochrání.
    14. 3. 2018
    Dobrý den, chci se zeptat jak rychle začne působit pilulka Escapelle? Asi necelé dva dny po požití pilulky po, jsem si vzala přípravek který obsahuje třezalku tečkovanou. Může třezalka účinek prášku i po dvou dnech vyrušit? Děkuji za odpověď.
    Pilulku po 6 hodinách po požití již nic neovlivní. Již je plně účinná.
    14. 3. 2018
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda antibiotika ovlivňují účinnost nitroděložního tělíska, mám iub scu300b midi. Děkuji.
    Tuto antikoncepci antibiotika neovlivňují, bez obav.
    13. 3. 2018
    Dobrý den, poradil byste mi prosím, jaká značka těhotenského testu je nejspolehlivější? Děkuji moc.
    Není důležité jaká značka. Cena testu nad 6O Kč je dostačující. Drahé testy jenom vypadají lépe.