5. 1. 2017
    Dobry den. Je mi 44 let a od druhého porodu toje 18let užívám HA. Chtela bych se zeptat, ,jak pozná žena užívající HA přechod.Děkuji
    Příznaky počínajícího přechodu neminou ani ženy,které užívají antikoncepci. K upřesnění lze provést hormonální vyšetření.
    4. 1. 2017
    Dobrý den, měla jsem zánět močáku způsobený e coli. Vyžádala jsem si odběr kultivace pochvy. Nález- e coli, streptokok. Gynekoložka řekla, že se to neléčí, jelikož mi to vyšlo ojediněle. Je to správný postup? Mně se to nezdá, jelikož trpím na výtok a bolesti v podbříšku.
    Léčbu může posoudit jenom lékař, který Vás vyšetřil.
    2. 1. 2017
    Dobrý den, užívám gestagenni antikoncepci Desogestrel Stada, a to z důvodu zdedene tromboze. Jelikož budu brat antibiotika na zlepšení akné, které ale snižují účinnost antikoncepce, tak se chci zeptat,zda můžu jeste zároveň užívat Pharmatex krém? Děkuji.
    Múžete. Lokální bariérová antikoncepce sníží riziko selhání antikoncepce při užívání antibiotik. Jste zodpovědná.
    30. 12. 2016
    Dobrý den, pan doktor mi nabíral kultivaci. Je možné, že mě poranil? Hrozně mě od té doby bolí v pochvě. Děkuji
    Odběrové štětičky na kultivaci jsou velmi jemné. Možnost poranění je minimální.
    19. 12. 2016
    Dobrý den, chci se zeptat, jak moc může být zpožděná menstruace po užití postinoru? V příbalovém letáku se píše 5 dní, já mám momentálně 9, zkoušela jsem si dělat test, ale vychází mi negativní. Děkuji
    Použitím poskoitální antikoncepce může dojít i k většímu posunu menstruace. Doporučuji po týdnu test opakovat a potom v každém případě navštívit gynekologa. Účinnost pilulky "po" je cca 93 %. Většinou je to v praxi dostačující.
    13. 12. 2016
    Co se stane kdyz snim 2 prasky najednou?? děkuji
    Nic vážného, jenom Vám bude chybět jedna pilulka na konci platíčka. KLidně si o tento jeden den posuňte začátek dalšího platíčka. Nikdy neprodlužujte pauzu !
    12. 12. 2016
    Dobrý den, neužívám hormonální antikoncepci, s přítelem používáme jen kondom. Přibližně v polovině října jsem měla s přítelem nechráněný pohlavní styk, a to hned dva dny po sobě. Ten druhý den jsem si koupila postinor a druhou tabletku potom užila přesně po 12 hodinách. Následující menstruace přišla včas a byla jako obvykle. Nicméně další menstruace přišla o 4 dny dříve, trvala jen tři dny a byla neobvykle slabá. Poté byl asi dva dny klid, jenže od 30.11. doteď (12.12.) téměř bez přestávky krvácím. Krvácení je spíše slabé, některý den téměř žádné a jiné dny zase silnější, žádnou pravidelnost v tom nespatřuju, ale celkově je krvácení slabší než u normální menstruace. Menstruaci jsem měla dostat 2.12., tak jsem si nejprve myslela, že je to předčasná menstruace v reakci na postinor, ale nezdá se mi, aby trvala takhle dlouho - 14 dní! Minulý týden jsem si dělala těhotenský test a vyšel negativní. Může být to krvácení ještě důsledek říjnového postinoru a spraví se to, nebo to může být něho horšího a měla bych zajít k doktorovi? Můžu být těhotná i navzdory výsledku testu? V minulosti (cca před 2 lety) jsem postinor užila dvakrát a nikdy se mi nic takového nestalo. Předem velmi děkuji za odpověd' a omlouvám se za tak dlouhý dotaz, ale chtěla jsem poskytnout co nejvíc informací.
    Těhotná pravděpodobně nebudete. Krvácení může být způsobeno užitím postkoitální antikoncepcí. Doporučuji návštěvu gynekologa. Každé nepravidelné krvácení by se mělo vyšetřit a navíc budu vánoce / a ty mají být "bílé" a ne "červené"
    6. 12. 2016
    Mohu si antikoncepcí posunout menstruaci? děkuji
    Pokud užíváte kombinovanou monofazickou antikoncepci, je to velmi jednoduché - prostě vynecháte pauzu a pokračujete v užívání dalšího platíčka. Nikdy ale nezkracovat !
    22. 11. 2016
    Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,používala jsem antikoncepci,tu bych ghtěla vzsadit.Náš intimní život už není tak častý,tak bych chtšla prášky vzsafit,ale zajímalo by mne,jestli není nějaká antikoncepce,která se dá požít před stykem.nemyslím tím ovšem prezervativ nebo tělísko.A jestli je tadyta metoda spolehlivá.Zajímala by mne taky přibližná cena.děkuji za odpověď
    Nedávno jsem sepisoval žádost na přerušení těhotenství u pacientky, která používal kondom a antikoncepční krém - a přesto otěhotněla. Prostě moderní a kvalitní antikoncepce je jenom ta, která je užívána pravidelně. POkud nechcete užívat hormony, je možností nehormonální nitroděložní tělísko.
    21. 11. 2016
    Dobrý den, je mi 50 let, tři roky mám Mirenu, vše v pořádku bez menstruace. Poslední dva měsíce se ale objevilo slabé krvácení, napětí v prsou i pobolívání v podbřišku jako u menstruace. U lékaře jsem byla naposledy v 4/2016, vše v pořádku, minulý týden bez vyšetření mi hned napsal CYCLO 3 FORT 3x1. Ráda bych se zeptala na Váš názor, měl mě pan doktor vyšetřit? je nutné léky brát? Je normální, že najednou u Mireny začnu menstruovat? Předem Vám moc děkuji za odpověď.
    Občasné krvácení u tohoto preparátu je možné. Pokud by se krvácení opakovalo, doporučil bych gynekologické a ultrazvukové vyšetření. Tento lék by krvácení měl zastavit.