15. 11. 2016
    Chtěla bych rodit císařským řezem. Co mám pro to udělat,děkuji
    Ukončit těhotenství císařským řezem tzv. "pouze na přání" není možné. Je nutno si uvědomit, že se jedná o relativně rizikovou operaci.K rizikům spontánního porodu je nutno totiž připočíst rizika břišní operace. Proto se císařský řez provádí vždy jenom na základě zdravotních důvodů.
    8. 11. 2016
    Dobrý den uzivam antikoncepci Regulon a ted se mi stalo ze uz 5ty den nemam menstruaci a dělala jsem si test a tehotna nejsem.Mam zavolat svemu doktorovi a zacit brat prášky z noveho platicka? Děkuji
    V den, kdy máte začít užívat nové platíčko, si udělejte těhotenský test. Pokud bude negativní / velmi pravděpodobné /, začněte s užíváním dalšího platíčka, ale objednejte se na vyšetření na gynekologii. Je nutné UZ vyšetření. Prosím kontaktujte safety.cz@richtergedeon.cz pro nahlášení nežádoucího účinku.
    6. 11. 2016
    Dobrý den. Přítel se do mne udělal a nemám žádnou antikoncepci. Co mám dělat?Děkuji
    Pokud to stihnete, do 72 hodin je možnost užít postkoitální antikoncepční pilulku. Stačí dojít do kterékoliv lékárny. Po předložení občanského průkazu Vám tuto pilulku prodají. Recept od lékaře není potřeba.
    2. 11. 2016
    Dobrý den, od kdy je vypovídající těhotenský test a od kdy je možné zjistit těhotenství z krve ? Děkuji
    Těhotenský test doporučuji udělat z ranní moče. Může odhalit těhotenství již cca 3. den po dni očekávané menstruace. Z krve lze těhotenství diagnostikovat ve stejné době. Pro průkaz těhotenství je ale vždy nutné vyšetření ultrazvukem. Zde lze těhotenství diagnostikovat po týdnu zpoždění.
    26. 10. 2016
    dobrý den, vynechala jsem 8 prášek z platíčka a to uplně.může to narušit její fungování užívám Lindynette 20 Děkuji za Vaši odpověď.
    Vynechání pilulky může mít vždy za následek selhání antikoncepčního účinku. Doužívejte platíčko do konce, ale až do menstruace na antikoncepci nespoléhejte.
    25. 10. 2016
    Je mi 15 let a chtěla bych antikoncepci. Co mám udělat?
    Antikoncepci Vám může předepsat jenom odborný lékař - gynekolog. Objednejte se k některému gynekologovi ve Vašem okolí . Není nutný souhlas rodičů.
    19. 10. 2016
    Dobrý den, dočetla jsem, že existuje mobilní aplikace, která nahradí hormonální antikoncepci.
    Všechny mobilní aplikace vycházejí z existence plodných a neplodných dnů. Zjišťování plodného a neplodného dne je metoda historicky stará a léty ověřená....jako více či méně nespolehlivá. A je jedno, zda se k tomu využívá tužka a papír,kalkulačka nebo mobilní telefon. V každém případě to může být dobrý byznys pro prodejce aplikace. Podle studií, které jsou oficiálně k dispozici, dosahují ty nejlepší aplikace účinnosti do 92 %. Lékařsky doporučované metody více jak 99 %. To je statisticky asi 30 x přesnější. Je známo, že na ženu působí mnoho vlivů,které mohou během krátké doby změnit neplodný den v plodný - stress, onemocnění, ale i např. intenzivní sexuální zážitek. Takže žena může otěhotnět i při menstruaci. Navíc prodejci aplikací nemají žádnou zodpovědnost za nechtěné těhotenství. Prostě - byznys.
    16. 10. 2016
    Dobrý den, ráda bych se zeptala, je mi 51 let a užívám ATK : Cleonita 0,02mg/3mg, menstruaci vlastně nemám, akorát tak asi dva dny slabě špiním, jenže v poslední době jsem nafouklá a mám bolesti v podbřišku,tak jako by mělo nastat krvácení a nic.Těhoten. test je negativní. Chci se zeptat, zda mám skončit s ATK a užívat je do konce roku a pak již nebrat?Můj doktor mi je chce nechat do 52 let, možná bych mohla skončit dříve, myslíte, že bych mohla otěhotnět, když je sama vysadím? Děkuji.
    Pravděpodobnost početí ve Vašem věku je relativně malá, ale není nulová. Užívání antikoncepce zralými ženami bylo ještě před několika lety nedoporučováno. Dnes víme, že u zdravých žen lze antikoncepci podávat i nad 50 let nejen pro antikoncepční účinek, ale i jako prevenci zdravotních komplikací provázející toto problémové životní období ženy - je prokázaný protektivní účinek na snížení výskytu rakoviny děložního těla a vaječníků a skoro vymizely kyretáže z důvodů nepravidelného krvácení.
    12. 10. 2016
    Několikrát jsem při antikoncepci zakrvácela. Je to vážný? děkuji
    Občasné tzv. průnikové krvácení není nebezpečné. Nicméně, pokud žena zakrvácí mimo cyklus, je to vždy důvod k vyšetření pro vyloučení závažného onemocnění.
    11. 10. 2016
    Nebaví mne polykat pořád pilulky. Je možná i jiná antikoncepce? Je mi 18 let
    Máme k dispozici i jiné metody antikoncepce: náplast, vaginální kroužek, injekce, nitroděložní tělísko hormonální i nehormonální. Jaká metody by byla pro Vás nejvhodnější musí ale posoudit Váš gynekolog.