„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    16. 7. 2018
    Dobrý den, beru již 3.tí platíčko HA Belara kontinuálně. V průběhu jsem několikrát špinila. Chci se vrátit k původnímu schématu 21+7dní pauza. Chtěla bych se zeptat, zda musím dobrat 21 z posledního platíčka nebo to můžu ukončit třeba 18tou tabletkou (což je asi už cca 60tá v cyklu kontinuální terapie), a pak vysadit na 7 dní a nasadit klasicky nové platíčko(jedná se mi o naplánování menstruace pro další cykly mimo víkend, kdy jsem ji měla léta doposud. Snad si rozumíme. Děkuji mnohokrát za brzkou odpověď
    V případě, že užíváte pilulky kontinuálně více jak 21 dnů / což je i Váš případ/ tak nemusíte poslední platíčko doužívat. Špinění v prodloužených cyklech je relativně časté a návratem do standartního režimu užívání 21-7 Vám problémy upraví.
    13. 7. 2018
    Dobrý den, beru antikoncepci Aidee, ted jsem dostala leky Herpesin 400, snižují tyto léky účinek antikoncepce? Beru je 5x za den, děkuji
    Tento lék antikoncepci neovlivní.
    13. 7. 2018
    Dobrý den. 5 den cyklu jsem měla nechráněný sex a 36 hodin po jsem brala pohotovostní pilulku. Mám 3 dny zpožděnou menstruaci.boli mi v podbřišku. Těhotenský test negativní. Mám se i přes to obávat těhotenství ? Děkuji za odpověď
    Zpoždění bude spíše způsobeno užitím antikoncepce.
    13. 7. 2018
    Dobrý den, užívám HA Sunya.Snažím se opravdu vždy na minuty.Jeden den jsem bohužel musela užít tabletu o 45 minut DŘÍVE.Následující den proběhl pohlavní styk s ejakulací mimo pochvu.Může dojít ke snížení účinku?děkuji
    Tyto pilulky účinkují i při užívání s přesností +- 4 hodiny.
    12. 7. 2018
    Dobrý den, Před 18 dny jsem dobrala antibiotika Doxyhexal na léčbu mykoplazmat. Včera jsem měla sex s kondomem, který nám praskl. Cca do hodiny jsem si koupila v lékárně tabletku Escapelle. Můžou mít ty antibiotika nějaký vliv na Escapelle? Můžou snížit její účinnost? Doxyhexal jsem dobrala 24.6.2018. Moc děkuji za odpověď. S pozdravem Sojková
    Pohotovostní pilulka je užita v dostatečné době po léčbě. Nedojde ke snížení účinku.
    10. 7. 2018
    Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, 6měsíců jsem používala antikoncepční náplasti EVRA, po sedmidenní pauze jsem přešla na antikoncepci YAZ. Včera jsem si vzala teprve 3. Pilulku HA YAZ a dnes jsem měla nechráněný pohlavní styk. Je možnost otěhotnění nebo jsem již chráněná? Děkuji předem za odpověď
    Pilulka by měla ihned převzít ochrannou funkci, takže bez obav . Přeji hezké a ,klidné léto.
    8. 7. 2018
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může aplikace botoxu na vrásky mít negativní vliv na vývoj plodu v těhotenství. Pokud ano, před těhotenstvím je aplikace bezpečná? Mám strach z vývojových vad. Děkuji
    Před těhotenstvím je to zcela bezpečné. Vzhledem k tomu, že se jedná o látku pouze s lokálním působením, tak nemůže těhotenství ovlivnit. Během těhotenství nedoporučuji aplikovat, tkáně se chovají jinak. Zvažte ale, zda je aplikace nutná. POkud chcete otěhotnět, asi ještě nejste stará a dlouhodobý účinek užívání botoxu není nic moc. Přece jenom je to klobásový jed.
    7. 7. 2018
    Dobrý den, beru antikoncepci yadine. Chystáme se na 14 hodinový let, zajima mě jaké mám udělat opatření, protože s antikoncepci je větší riziko zánětu, či trombózu... Vím že se dávají injekce na ředění krve ale to zřejmě nemohu že? Dekuji
    Doporučil bych návštěvu praktického lékaře a skutečně aplikovat nízkomolekulární heparin v injekci těsně před letem tam a potom před letem zpět. V každém případě je vhodné během letu každé 3 hodiny vstát a projít se třeba jenom na WC.
    4. 7. 2018
    Dobrý den, V zahraničí jsem měla 4dny silný prujem, takže předpokládám, ze se antikoncepce nevstrebavala spravne. Myslím, ze tím pádem musím užívat jinou antikoncepční metodu celý další měsíc, ze? A jak s pauzou v tomto případě? Průjem byl ve druhém týdnu užívání, kdybych udělala klasicky po blistru pauzu, chráněná budu až po měsíci od začátku nového platička, tedy za měsíc od konce menstruace? Děkuji za odpověď
    V tomto případě je doporučeno neudělat přestávku a pokračovat novým platíčkem. Antikoncepce bude plně účinná po 14 dnech.
    4. 7. 2018
    Dobrý den, je mi 26 let, loni mě začaly trápit záněty močového měchýře, po nějaké době se to ustálilo, ovšem nastoupily gyn. záněty. Ze začátku jsem stačilo přeléčit a byl třeba měsíc klid. Ovšem kolem Vánoc se situace začala stupňovat, nakonec to dopadlo tak, že mi paní doktorka někdy v období kolem Vánoc předepsala macmiror čípky asi třikrát v řadě, kdy potřetí už nefungovaly a bylo mi předepsáno něco silnějšího. Někdy od té doby mám problémy s bolestivým sexem. Poté jsem se přeléčovala ještě na gardnerellu, ale problémy se jinak ustálily. Bohužel problém se sexem stále přetrvává. Bolí již proniknutí a celý ten proces "roztahování" je opravdu bolestivý, je nutné, aby to přítel dělal velmi pomalu a opatrně. Po roztáhnutí a celém proniknutí se bolest zmenší. Už jsem byla zoufalá, změnila jsem doktorku. Nová paní doktorka mi přeléčila zánět močového měchýře (nález byl) a poté ještě nasadila macmiror mast a tablety na polykání (chronický zánět pochvy + aktuální výtok). Podotýkám, že mě nic nebolelo, nepálilo, pouze ten sex. Zároveň mi p. doktorka nasadila x podpůrných prostředků (B, selzink, probiotika, blokurimu, přípravek s kys. hyarulonovou atd.) Momentálně se poslední den doléčuji s macmirorem, s přítelem jsme spolu zkoušeli spát, ovšem nešlo to vůbec. Bolestivost byla jiná než obvykle, vniknutí ani nebolelo, spíše se nemohl dostat celý dovnitř, jakoby tam nebylo místo a prostě to nešlo a bolelo to.. Před nemocemi jsem žádné takové problémy neměla, s přítelem jsme spolu mohli spát, jak jsme chtěli. Prosím o radu, zda postupuji správně a zda pro situaci mohu něco udělat, už si nevím rady a opravdu mě to trápí. Děkuji
    Obě lékařky dělaly co mohly. Hlavní problém u Vás bude určitě v imunitě organismu. Doporučuji vyšetření imunologem. Jako podpůrnou terapii doporučuji masáž pochvy - ideální je pořídit si vibrátor / skutečně z erotického obchodu a přiměřené velikosti/ a denně cca 10 minut provádět masáž pochvy. Vede to k prokrvení sliznice a zlepšení stavu .