„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    8. 12. 2017
    Dobrý den, prosím Vás, může mít dlouhodobé užívání tablet REVALID vliv na účinnost hormonální antikoncepce (Belara)? A ještě bych se chtěla zeptat, jestli může účinnost této hormonální antikoncepce ovlivnit užívání tablet ASCORUTIN a tablet s výtažkem z byliny ECHINACEA.... Vím o tom, že účinnost HA snižuje třezalka, některá antibiotika a přípravky jako živočišné uhlí, které na sebe naváží látky ve střevě, stejně jako účinnost snižuje průjem a zvracení, ale nevím, jestli je ještě něco dalšího z léků a volně prodejných přípravků, co ovlivňuje účinnost HA. Předem moc děkuji za odpověď.
    6. 12. 2017
    Dobrý den.mam dotazy.zapomela jsem si z prvního platicka 3pilulku(užila ji až o13.hodin pozdeji)? Když se píše v příbalovém letáku(sex v predchozim tydnu před zapomenutím)-se myslí v dobe pauzy nebo v tom třetím tydnu jakoby před pauzou???Děkuji za odpovědi.hezky večer.
    Každé zapomenutí o více jak 12 hodin může být příčinou selhání antikoncepce. Ze zkušenosti ale i 13.hodinové zpoždění nebývá problémové. POkračujte v užívání bez obav.
    4. 12. 2017
    Dobry den.Uzivam pravidelne Ha zadnou pilulku jsme nezapomela,nevzala se spozdenim.byla jsme nemocna a mela jsemzasebou2atb.posledni atb jsem dobrala a v te době jsme mela pauzu a ms.dalsi den jsem si vzala první pilulku z platicka a zacinam krvácet(muze to byt k ms nebo po atb)?Dekuji Vam za odpověď.
    Pravděpodobně to bude reakce na Vaše onemocnění s užíváním antibiotik. Vydržte, většinou se problém spontánně upraví do týdne. Pokud bude krvácení přetrvávat, doporučil bych návštěvu gynekologa. Hezký Mikuláš !
    3. 12. 2017
    Dobry den, tento tyden doberu posledni tabletku z platicka. Kdyz to reknu narovinu, brala jsem ho jak se mi zachtelo v zadnou pravidelnou dobu, ale styk jsem nemela. Ted budu mit 7 denni pauzu a přespříští tyden zacnu nove platicko. Ma na to nove plato nejaky vliv to spatne brane stare? Nemusim se bat otěhotněni? Nekde jsem se docetla, ze hormony jsou nevyzpytatelné. Jinak beru HA Flaya uz asi pul roku. Dekuji za odpoved
    Je úplně jedno, zda užíváte antikoncepční pilulky měsíc či rok. POkud nebudete antikoncepci brát pravidelně, prostě nebude účinkovat a navíc si můžete způsobit zdravotní obtíže. Hormony nejsou nevyzpytatelné, jenom vyžadují pravidelnost, Pokud budete po pauze užívat pilulky správně, bude odměnou správná funkce. Jinak doporučuji raději jiný typ antikoncepce.
    30. 11. 2017
    1
    A co třeba 13?
    29. 11. 2017
    Dobrý den.uzivam ha natalya.dostala jsem uz druhá atb(nyní klacid),v době pauzy i ho douzivam.pak hned budu navazovat první tabletou ha z platicka.zajima me od kdy budu zase ha zcela chráněna??.Dekuji Vám za odpověď.Preji hezky den.
    Od nového platíčka se můžete na antikoncepci spolehnout.
    24. 11. 2017
    Dobrý den, mám takový hloupý dotaz - pokud jsem včera večer užila poslední aktivní tabletku (24.) antikoncepce Yaz, dnes začínám brát neaktivní pilulky (celkem 4 - tedy až do pondělí) a po jejich dobrání již nezačnu brát v úterý další platíčko antikoncepce a včera večer jsem měla ještě nechráněný styk, je zde možnost otěhotnění? Nebo antikoncepce ještě během těch neaktivních tabletek (4-denní pauzy) je účinná, ale od úterý už ne? Děkuji za odpověď.
    Není to hloupý dotaz, ale správný dotaz. Antikoncepce při správném užívání plně účinkuje i v pauze, tedy i při užívání neaktivních pilulek. To bylo velké riziko, kdyby tomu tak nebylo!
    22. 11. 2017
    Dobrý den, dne 17.11. jsem 14 hodin po nechráněném pohlavním styku užila Postinor. Dne 22.11. jsem začala krvácet a dostavili se i bolesti v podbřišku a nevolnost jako při menstruaci. Poslední menstruaci jsem měla od 9. do 14.11. Je toto krvácení menstruace nebo pouze reakce na Postinor? Mohu brát toto krvácení jako potvrzení, že nejsem těhotná nebo je stále nějaká šance, že těhotná jsem? Děkuji za odpověď
    Asi to bude reakce na pilulku. Doporučuji pro jistotu udělat těhotenský test 1.12.2017.
    22. 11. 2017
    Dobrý den.uzivam ha ze17.tabletou v platicku jsem dostala leky Atb duomox1000mg,prothazin,erdomed v tabletach(leky cA na9-10dni)az douzivam platicko.mám pauzu a měla bych dostat ms.zajima mě kdy bude plně účinná znova Ha???(s novým platickem po Ms nebo až tím dalším)?Děkuji vám za odpověď.
    S novým platíčkem by účinek měl plně fungovat.
    21. 11. 2017
    Dobrý den, mám stejný problém, jako dotaz podemnou, beru antikoncepci, akorát je problém, že antibiotika jsem dobrala dneska a prášky mám vysadit na týdenní pauzu ve čtvrtek, mám normálně udělat pauzu nebo brát tak, jak jsem zvyklá?
    Udělejte pauzu jak jste zvyklá. Na antikoncepci se doporučuji spoléhat až po pauze.