„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    15. 10. 2018
    Dobrý den, beru antikoncepci Nyssiela a s kamarádkami chceme jít na vodnici. Vím, že kuřačky by neměly brát antikoncepci, ale nevím, jak je to s vodnicí. Můžete mi to prosím říct? Bude vadit, když si jednou zajdu na vodnici?
    Nevím, co si mám představit pod názvem"vodnice". Může jít o brukev řepák, což je zelenina. Tu můžete konzumovat bez rizika. Asi se ale jedná o vodní dýmku. Ani zde nebudete mít problémy s antikoncepcí. Hezký den.
    14. 10. 2018
    Dobrý den, beru antikoncepci yadine a chci k tomu užívat stimulen, může tento přípravek ovlivnit antikoncepci? Děkuji
    Antikoncepci to neovlivní, a bohužel ani velikost prsou.
    10. 10. 2018
    Dobrý den, měla jsem nechráněný přerušovaný styk, ale parter se uhlídal a nevpustil do mě. I tak jsem raději zašla do lékárny koupit si antikoncepci "po" - Postinor. Užila jsem ho kolem 20-30 hodiny po styku, první 1 tabletku a za 12 hodin druhou, jestli to tak je... A teď mám zpoždění MS 2 den a bojím se, je tam šance, že bych byla těhotná, nebo mi tělo narušil ten Postinor? Děkuji za odpověď.
    Zpoždění nejspíše způsobilo užití antikoncepce. Není to ale vada. Udělejte si těhotenský test. Asi bude negativní. Doporučuji po týdnu test opakovat.
    3. 10. 2018
    Dobrý den, v kultivaci nevyšly žádné kvasinky, pouze streptokok, gynekolog mi řekl, že se neléčí. Mám opravdu ale všechny příznaky kvasinek, pálení, hrudkovitý výtok, svědění a další. Neublížím si aplikací clotrimazolu na tři dny? Opravdu se cítím jako jindy, když jsem měla kvasinky. Gynekolog mi tvrdil, že při mykoze se nemusí léčit partner, to mě zarazilo. Je to pravdivé tvrzení? Děkuji
    Krátkodobá léčba Vám neublíží. A skutečně studie potvrzují, že léčba partnera , pokud nemá klinické obtíže, nepřináší lepší výsledky léčby.
    29. 9. 2018
    Dobrý den, chtěla bych změnit HA a narazila jsem na produkt Seasonique se schématem užívání 84+7. Máte s tímto produktem nějaké zkušenosti a doporučil byste ho svým pacientkám? Děkuji
    Tuto antikoncepci předepisuji již dva roky a mám dobré zkušenosti.
    27. 9. 2018
    Dobrý den, byla jsem na kultivačním odběru a laboratoř zavřela a doktorka řekla, že to tam pošle v pondělí a že stěr dá do půdy, nemůžou do té doby bakterie a plisne umřít? Děkuji
    Skutečně může dojít ke zkreslení. Ideální je dodat odběr do laboratoře do 24 hodin.
    21. 9. 2018
    Deja sunu insarcinata mai ajuta escaprlle?
    Asdi rumunština...Skutečně se na poskoitální antikoncepci, pokud je užita do 72 hodin, dá až v 94% spolehnout
    17. 9. 2018
    Dobrý den, pane doktore, moc prosím o radu. Před dovolenou jsem vyřadila antikoncepci Jangee, s tím že se s manželem začneme snažit o miminko. Bohužel jsme v druhé půlce dovolené onemocněli a ja se bojím, aby to případně nemělo vliv na možné těhotenství. Řecká lékařka mi předepsala po mém upozornění na možnost těhotenství antibiotika Ceclor, sprej Hexalen a pastilky strepfen. Nyní jsem si došla již k mé praktické lékařce a ta se divila, co mi předepsali, že nejlepší je penicilinová řada a dala mi ještě Amoksiklav na další 4 dny. Ceclor jsem měla pouze na 4 dny a to prý je u antibiotik málo. Bojím se, aby to nemělo nějaký vliv. Měla jsem i tři tablety Ibalginu. Jedna se o třetí a čtvrtý týden cyklu. Může to mít nějaký negativní vliv? Moc děkuji za odpověď.
    V době početí žádný z těchto léků miminko neohrozí. Víte kolik dětí je počato například na mejdanech v ebrietě ? Řecká lékařka Vám předepsala správně cefalosporinové antibiotikum, které by nepoškodilo ani již existující těhotenství. Nemějte obavy.
    17. 9. 2018
    Dobrý den, minulý týden v pondělí (10.9.) jsem začla užívat antibiotika, které jsem dobrala dnes (17.9.). Antibiotika prý snižují antikoncepční účinek. Dneska mám vysazené prášky (7denní pauzu) 5. den. Kdy můžu zase počítat s plným účinkem antikoncepce? Děkuji
    Můžete
    16. 9. 2018
    Dobrý den, pane doktore, je dle Vás vhodnější forma antikoncepce tělísko nebo pilulky? Dále jsem se chtěla zepat, byla jsem před měsícem u gynekologa kvůli problémům s pálením, výtokem. Řekl mi, že mám jen něco psychického, kultivaci nenabral, po menstruaci tam plánuji jít zase, postupoval dle Vás špatně? Protože mám opravdu bolesti a silné pálení a dle mého názoru zánět mám (předpokládám kvasinky). Nemůže se mi stát, že se pak díky němu nevyléčím? Momentálně moje důvěra k němu je na bodu mrazu, protože měsíc trpím. A je třeba, aby se mazal antimykotiky i manžel v případě, že se potvrdí mykoza? Ten si na nic nestěžuje. Moc děkuji za odpověď
    Ne vždy je u mykozy potřeba léčit partnera. Pokud máte výtok a svědění, asi to psychika nebude. Svému lékaři by jste měla věřit, zvažte tedy kam chodit.