„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    13. 9. 2018
    Dobrý den, v lékárně jsem zakoupila pilulku po - Postinor 2. Lékárnice mě poučila, že mám jednu tabletku vzít okamžitě a druhou po 12 hodinách. Po 3 hodinách požití první tabletky jsem si ovšem v pribalovém letáku přečetla, že se obě tabletky užívají současně, tudíž jsem si okamžitě vzala druhou tabletku, ale bohužel až po 3 hodinách po té první. Má “přípravek” vůbec nějaký účinek nebo ke vhodné zakoupit znovu pilulku po? Děkuji.
    Pravda je obojí. Původně se tato antikoncepce užívala 1 tb. po 12 hodinách. Později se zjistilo, že stejně účinné, ale mnohem pohodlnější je užití obou pilulek najednou. Takže Váš kompromis v užití ne účinnosti neubírá.
    12. 9. 2018
    Vážený pane doktore, nemám dotaz k antikoncepci, ale k nehodě, co se mi stala. Byla jsem na velké a stalo se mi, že mi při vykonávání potřeby voda ze záchodu vystříkla na intimní partie ( k pochvě, možná i do ní) kapičky vody jsem z intimních partií ihned utřela vlhčeným ubrouskem a šla pod sprchu, kde jsem se umyla intimním gelem. Je možné, že jsem díky této nehodě chytila nějaké bakterie nebo riziko je minimální? Nic mě nepálí zatím. Děkuji
    Předpokládá, že jste byla na toaletě přiměřeně hygienicky vypadající a v tom případě se obvykle "Pepinka" nenakazí.
    12. 9. 2018
    Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně antikoncepce a akné. Začala jsem brát antikoncepci především kvůli akné, vyzkoušela jsem Minervu a teď Leverette, ale na akné mi moc nezabírají. Je nějaká antikoncepce, která by opravdu na akné zabírala? Děkuji za radu.
    Zkuste preparát s dienogestem - poradí Vám Váš gynekolog. Ale kosmetický účinek se může dostavit až po delší době užívání - klidně až po roce. Bohužel ne vždy je antikoncepce jediné řešení a jsou typy akne, kde je potřeba jiný způsob řešení , často pod dohledem odborníka - dermatologa.
    7. 9. 2018
    Dobrý den, dobrala jsem poslední platíčko antikoncepce (bez 3 posledních tabletek 27,28,29) Menstruace nastala 30.8.18. Další platíčko jsem neměla. Nechráněný pohl.styk proběhl 6.8. Mensturace nepravidelná, trvá 4 dny. Je nutné vzít tabletku po? děkuji
    po dobrani platicka antokoncepce ucinkuje jeste7 dnu takze u Vas by nemem nastst problem.
    29. 8. 2018
    Dobrý den, mám na čele větší žili, poslední dobou se mě jich udělalo více, je možné zda se to zhoršilo po antikoncepci yadine? Beru ji od ledna tohoto roku. Děkuji
    Zhoršení žil bývá na dolních končetinách. Na čele tento problém nebývá-. Doporučil bych vyšetření cévním odborníkem,
    28. 8. 2018
    MUDr.Jiří Dvořák je v pořadu Tenký led Dany Morávkové dne 31.8.2018 ve 20,20 hod na TV Barandov.
    Dívejte se.
    27. 8. 2018
    Dobrý den, s lékařem jsem se domluvila, že doberu antikoncepci a začneme se snažit o miminko. Týden po skončení menstruace ale odlétame do Řecka a na internetu čtu, že se na začátku těhotenství nesmí létat kvůli potratům. Riziko je prý 50 %. Mám tedy strach, kdyby to náhodou vyšlo, aby to neskončilo špatně. Co myslíte, mám se ještě chránit antikoncepcí a o miminko se snažit až další měsíc, nebo můžeme už o dovolené? Děkuji za odpověďˇ.
    Nesmysl. Letecký transport je z hlediska rizik jeden z nejšetrnějších. Proto i pana prezidenta Havla transferovali po operaci z Insbruku letadlem. Nebezpečné jsou lety pro těhotné ve vyšším stadiu těhotenství. Víte vůbec kolik dětí je počato na dovolených?
    21. 8. 2018
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, s přítelem plánujeme miminko, dnes bych chtěla dobrat poslední antikoncepci v platu a pak už další nenacinat. Přítel má jít ale vytrhnout zub a ja se bojím, aby nedostal nějaké silné léky na bolest a antibiotika. Mohlo by to uškodit, kdybychom se hned po menstruaci začali snažit? Děkuji za odpověď.
    KLidně se můžete snažit. Tato krátkodobá léčba kvalitu spermií neovlivní.
    18. 8. 2018
    Dobrý den pravidelně užívám antikoncepci. Jenže mi byla předepsána antibiotika a koukala jsem se že dole je napsáno že mohou snížit účinek antikoncepce. Bohužel nám s partnerem provozovali sex s kondomem. Který nám práskl a byl asi nejspíše prasklý déle. Ale i tak to přerušil v čas ale mám obavy že ty kapsičky lásky které mohou být a muž je necítí mohli jít dovnitř. Tak jsem šla do lékárny a koupila jsem si Afternor. Tabletu jsem užila tak 22 hodin po styku takže jsem lhůtu do 72 hodin stihla. Myslíte si že zde možnost těhotenství ?
    Pravděpodobnost otěhotnění je minimální.
    17. 8. 2018
    Dobrý den měla bych dotaz. Dostala jsem na léčbu močových cest antibiotika jmeném Zinnat 500 bohužel mi lékárníci řekla že to nemá účinek na antikoncepci ale v příbalovém letáku je napsáno že může. Bohužel jsem při poslední tabletě měla pohlavní styk byl ovšem přerušovaný. Ale stejně. Antibiotika beru vždy v 7 ráno a v 7 večer. A antikoncepci ve 12. Takže menší časový odstup má je. Ale stejně mám obavy.
    Ono to není s antibiotikami tak horké. Navíc pokud máte takový časový odstup od užití antikoncepce, nemělo by k selhání dojít.