„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    7. 1. 2018
    Dobrý den.jake bylinky ovlivnují Ha(trezalka vím),kombucha také ovlivňuje Ha??Děkuji.
    POkud užíváte nějaké bylinky, je vhodné, aby mezi užitím hormonální antikoncepce a užitím bylinek byl delší , tedy např bylinky ráno a antikoncepci večer a naopak. Pak se nemusíte obávat žádných bylinek.
    6. 1. 2018
    Dobrý den, musím užívat antikoncepci nebo stačí používat jen kondom? Pohlavní styk jsem ještě neměla..... Děkuji.
    Užívání kondomu je chvályhodné, protože kromě antikoncepčního účinku je i určitým preventivním opatřením před přenosem pohlavních chorob. Nicméně kondom má určitá úskalí. Musí být nasazen včas a včas vytažen. Pro někoho je stresujícím okamžikem jeho navlečení. Může se stát , že kondom sklouzne, či praskne. Na druhou stranu může být použití kondomu obveselením vlastního aktu. POkud je kondom správně užívání, může být jeho účinek dostačující. Bohužel statistiky hovoří až o 15% selhání této metody. Hormonální antikoncepce má pouze 0,25% selhání, toje více jak 70x menší pravděpodobnost otěhotnění.
    6. 1. 2018
    Dobrý den, chci se zeptat, kdy se nasazuje první antikoncepce? Po prvním pohlavním styku nebo před prvním stykem? Předem moc děkuji za odpověď.
    Doporučuji požádat svého gynekologa o antikoncepci ještě před prvním pohlavním stykem. Nemějte obavy, každý gynekolog Vám vyjde vstříc.
    4. 1. 2018
    dobrý den, užívám opět po letech ha tri-regol..brala jsem tuto ha asi od 15ti..nyni jsem po dvou detech a beru ji zas jelikoz mi vyhovovala..muj dotaz se tyka vynechani ms..cele predesle roky co jsem ji brala tak pokud jsem nechtela delat pauzu na ms tak jsem klasicky neudelala a navazala ihned dalsim platickem..vzdy to tak fungovalo bez problemu ale tady ctu ze ms se da oddalit jen posledni barvou pilulek z platicka..jak to tedy je? za celou dobu tohoto praktikovani sem nikdy nemela zadny problem ani sem neotehotnela..pokud tedy nebudu chtit v danem mesici menstruovat muzu zacit brat dalsi platicko bez pauzy?
    To jste vzácná žena. U třífázové antikoncepce většinou při kontinuálním užívání dochází ke krvácení z důvodu odlišného složení jednotlivých barev pilulek. Proto se na spolehlivé oddálení doporučuje užívat poslední barva.
    3. 1. 2018
    Dobrý den, před 8 dny jsem měla začátek menstruace, dnes jsem si vyzvedla antikoncepci Softinelle. Chtěla bych ji začít užívat ode dneška. Prosím o informaci, od kdy, budu chráněná. Děkuji moc za odpověď.
    Aby antikoncepce začala účinkovat. je nutno užívání sfázovat s menstruací. Musí se tedy začít užívat od prvého či druhého dne menstruace. Pokud začnete později, bude účinkovat až v dalším cyklu a první platíčko užijete zcela zbytečně.
    2. 1. 2018
    Dobrý den, pane doktore, mohu si vyžádat odběr krve dítěte, tak den po porodu ke zjištění, jestli nemá v těle nějakou infekci? Hlavně GBS? Jsem velice úzkostlivá a během života jsem v kultivaci streptokoka několikrát měla, někdy zase ne, tudíž se bojím, že mi třeba při porodu pak nedají antibiotika, protože poslední kultivace bude negativní a dítě se nakazí. Mohu tedy žádat porodníky, aby dítěti pak odebraly krev? Děkuji
    Je to spíše dotaz na dětského lékaře. Ale zbytečné odběry po porodu pouze "pro jistotu" nepřinášejí žádné objektivní výsledky. Při pozitivní GBS jsou vždy při porodu prováděny dostatečné ochranné kroky. POkud vy bylo podezření na infekci, je povinností ošetřujícího lékaře, aby příslušná vyšetření provedl, Přece nechcete to droboučké a hebké stvoření trápit zbytečným pícháním jehly !
    2. 1. 2018
    Dobrý den pane doktore, před deseti dny jsem jako nouzové řešení použila postkoitalní pilulku Postinor 2 (dle příbalového letáčku obě pilulky najednou). Ještě stále mě bolí prsa a v podbřišku jako před menstruací a dnes se objevilo i špinění (nic z toho by nemělo být neobvyklé). Chci se ale zeptat, přestavuje tento zcela výjimečný krok, nějaké velké riziko? Na některých diskuzních fórech jsem se dočetla, že se jedná o jakousi hormonální "bombu", která dokáže s tělem ženy a zejména pak s jejím cyklem pořádně zamávat na hodně dlouhou dobu, takže prvotní obavy z případného těhotenství nyní vystřídal strach z nežádoucích účinků. Předem Vám moc děkuji za odpověď.
    Tak trochu to hormonální "hrča" je , ale nemá na organismus velký negativní vliv. Důkazem je i skutečnost, že tuto pilulku mohou užít i pacientky s poruchou krevní srážlivosti. Krvácení a bolesti prsou po požití je sice nežádoucí účinek, ale nemá dlouhé trvání. V žádném případě však tato pilulka nemá dlouhodobý vliv na zdraví ženy.
    2. 1. 2018
    Dobrý den, prosím Vás, může mít dlouhodobé užívání tablet REVALID vliv na účinnost hormonální antikoncepce (Belara)? A ještě bych se chtěla zeptat, jestli může účinnost této hormonální antikoncepce ovlivnit užívání tablet ASCORUTIN a tablet s výtažkem z byliny ECHINACEA.... Vím o tom, že účinnost HA snižuje třezalka, některá antibiotika a přípravky jako živočišné uhlí, které na sebe naváží látky ve střevě, stejně jako účinnost snižuje průjem a zvracení, ale nevím, jestli je ještě něco dalšího z léků a volně prodejných přípravků, co ovlivňuje účinnost HA. Předem moc děkuji za odpověď.
    Ani jeden z Vašich preparátů antikoncepci neovlivňuje. Antikoncepce se vstřebává v tenkém střevě a tyto přípravky tento proces neovlivňují.
    29. 12. 2017
    Dobrý den, mám dotaz. Nedávno jsem byla hospitalizována se zánětem ledvin a dva týdny brala Augmentin, který prý snižuje účinek HA během užívání a ještě 7 dní potom, nicméně prášky jsem stejně užívala dál až do 7denní pauzy během které jsem měla MS a prodloužila jsem ji ještě o den, aby už prášky skutečně fungovaly a nebyly ovlivněné antibiotiky. Teď už tři týdny beru HA s tím, že by měla fungovat, ale přesto jsem použila v mírné panice Escapelle poté, co nám s přítelem sklouznul kondom. Bylo to tedy nutné, nebo jsem udělala správně? Trochu se bojím že jsem dosáhla jen rozhozeného cyklu a nevolnosti, ale nevím, jestli se po 3 týdnech dá HA 100% důvěřovat. V letáku je, že ochrana navíc by měla být 7 dní pokud se začne brát mimo MS. Děkuji za odpověď
    Bylo to až nadstandartní opatření, antikoncepce již účinkovala. Ale neublížila jste si.
    29. 12. 2017
    Dobrý den, měla bych dotaz. Po 10 tabletě HA jsem začala mírně krvácet, pravidelně jsem předtím menstruovala a více platíček jsem také nespojovala. Může se to stát? Děkuji za odpověď.
    Může se to občas stát. POkud toto krvácení spontánně během 3 dnů neodezní,, nebo pokud by se častěji opakovalo, doporučuji gynekologické vyšetření.