„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    29. 12. 2017
    Dobrý den, měla bych dotaz. Po 10 tabletě HA jsem začala mírně krvácet, pravidelně jsem předtím menstruovala a více platíček jsem také nespojovala. Může se to stát? Děkuji za odpověď.
    Může se to občas stát. POkud toto krvácení spontánně během 3 dnů neodezní,, nebo pokud by se častěji opakovalo, doporučuji gynekologické vyšetření.
    26. 12. 2017
    Dobry vecer , dnes sem mela nechraneny sex.styk a chtela bYch si koupit tu tabletku. Jenze jsou svatky a obavam se ze lekarny budou zavrene je naka moznost jak ji ziskat
    Kromě lékárny není žádná jiná seriozní možnost jak tuto pilulku získat. Ale vždy existuje některá z lékáren, která má otevřeno i ve svátcích.
    23. 12. 2017
    Omlouvám se, byl jsem do 21.12.2017 na dovolené. Přeji Všem Veselé Vánoce a mnoho přijemných nejen sexuálních chvil v roce 2018. MUDr. Jiří Dvořák, Kolín
    20. 12. 2017
    Dobry den chtela jsem se zeptat mela.jsem.nechraneny sex s pritelem a udelal se do me mam strach ze sem.tehotna lze tomu zabranit ??
    Bohužel jsem nebyl v ČR abych stihla včas odpvědět. Do 72 hodin lze užít tzv. poskoitáoní pilulku. Prodají Vám jí v lékárně .Není nutný recept lékaře.
    19. 12. 2017
    Dobrý večer, chci se zeptat, co se stane s mým tělem, pokud budu sice brát horm. antikoncepci, ale ty prášky si denně čtvrtím a jím menší části? Děkuji za odpověď.
    Pilulka nemusí účinkovat. Hormony se totiž vstřebávají v tenkém střevě a musí bez poškození "přežít" průchod žaludkem, kde je kyselina chlorovodíková. Ta svým působením může hormony narušit. Proto jsou antikoncepční pilulky potaženy vrstvou, která proti této reakci chrání obsah pilulky a proto je nutno pilulku spolknout vcelku
    14. 12. 2017
    Dobrý den, je mi 46 a před 2 lety mi můj gynekolog doporučil změnit antikoncepci (dosud jsem bez problémů 8 let brala Jeanine) na HA s nižším obsahem hormonů. Vyzkoušela jsem čtyři (včetně v tomto věku doporučované Mirelle), žádná však nesedla - neudržela cyklus, dostavily se dlouhodobé bolesti hlavy atp. Z Mireny mám vzhledem k pouze gestagenní složce (mám sklony k akné) obavy a tak jsem se nyní opět vrátila k Jeanine. Kromě antikoncepčního účinku jsem HA řešila také problémy s akné a dlouhou a silnou menstruací. Je skutečně množství hormonů v Jeanine vzhledem k mému věku tak rizikové a popř. do jakého věku mohu tuto antikoncepci užívat? (podotýkám, že nejsem kuřák a kromě mírně zvýšeného krevního tlaku, který je kompenzován, nemám žádné další zdravotní problémy.) Děkuji za odpověď.
    Ono to není s množstvím hormonů tak horké. V 90. letech přišly na trh pilulky s 20ug a dokonce 15 ug estrogenu /Vaše má 30 ug/. Očekávalo se snížení především nežádoucích účinků se snížením frekvence komplikací. Praxe to však nepotvrdila. Proto nemějte obavy a klidně užívejte Vaší antikoncepci až do doby, kdy to nebude nutné. Tedy klidně i do 50 . let.
    9. 12. 2017
    Dobrý den, prosím měla bych dotaz. Poslední den mensturace jsme s manželem měli chráněný styk, ale kondom nám prasknul (jinou antikoncepci neberu). Cca do jedné hodiny od styku jsem užila pilulku Postinoru, a po 12 hodinách další. Kromě bolesti hlavy žádné nežádoucí účinky, nyní 6 dní po užití první pilulky se mi dostavilo slabé krvácení. Může se jednat o klasickou menstruaci? (přestože mi normální menstruace skončila před týdnem), a za jak dlouho se mi cyklus srovná? Za dva měsíce odlétáme na dovolenou, tak bych se ráda zeptala, zda je nějaká možnost případného oddálení menstruace? Když jsem brala hormonální antikoncepci tak jsem to řešila tak, že jsem nasadila další plato bez 7 denní pauzy. Ale když nyní antikoncepci neužívám, tak jestli nějaká metoda existuje, aby mě menstruace nepřekvapila na dovolené, pokud teď budu mít cyklus rozhozený. Moc děkuji za odpověď
    8. 12. 2017
    Dobrý den, prosím Vás, může mít dlouhodobé užívání tablet REVALID vliv na účinnost hormonální antikoncepce (Belara)? A ještě bych se chtěla zeptat, jestli může účinnost této hormonální antikoncepce ovlivnit užívání tablet ASCORUTIN a tablet s výtažkem z byliny ECHINACEA.... Vím o tom, že účinnost HA snižuje třezalka, některá antibiotika a přípravky jako živočišné uhlí, které na sebe naváží látky ve střevě, stejně jako účinnost snižuje průjem a zvracení, ale nevím, jestli je ještě něco dalšího z léků a volně prodejných přípravků, co ovlivňuje účinnost HA. Předem moc děkuji za odpověď.
    6. 12. 2017
    Dobrý den.mam dotazy.zapomela jsem si z prvního platicka 3pilulku(užila ji až o13.hodin pozdeji)? Když se píše v příbalovém letáku(sex v predchozim tydnu před zapomenutím)-se myslí v dobe pauzy nebo v tom třetím tydnu jakoby před pauzou???Děkuji za odpovědi.hezky večer.
    Každé zapomenutí o více jak 12 hodin může být příčinou selhání antikoncepce. Ze zkušenosti ale i 13.hodinové zpoždění nebývá problémové. POkračujte v užívání bez obav.
    4. 12. 2017
    Dobry den.Uzivam pravidelne Ha zadnou pilulku jsme nezapomela,nevzala se spozdenim.byla jsme nemocna a mela jsemzasebou2atb.posledni atb jsem dobrala a v te době jsme mela pauzu a ms.dalsi den jsem si vzala první pilulku z platicka a zacinam krvácet(muze to byt k ms nebo po atb)?Dekuji Vam za odpověď.
    Pravděpodobně to bude reakce na Vaše onemocnění s užíváním antibiotik. Vydržte, většinou se problém spontánně upraví do týdne. Pokud bude krvácení přetrvávat, doporučil bych návštěvu gynekologa. Hezký Mikuláš !