„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    1. 7. 2019
    Dobrý den, mám nově antikoncepci Suzia. Je to dvoufázová antikoncepce, takže klasicky po růžových aktivních tabletkach jsem dobrala bílé placebo tablety ale měla jsem hned pokračovat dalším platičkem a to ve středu, což jsem neudělala prostě jsem zapomněla a teď vůbec nevím co dál, poradíte prosím ? Děkuji
    POkud jste zapomněl začít, je bohužel nutno počkat a začít platíčko od prvého dne následující menstruace. Tento cyklus by antikoncepce nemusela účinkovat.
    30. 6. 2019
    Dobrý den, beru antikoncepci Ayreen. Beru druhý blistr bez přestávky. Takže jsem neudělala jednu 7 denní pauzu. Mám ale problém. Za 1 týden doberu druhý blistr, ale ztratila jsem z něho 1 prášek, někde mi vypadl a nenašla jsem ho. Byl by velký problém, kdybych normálně dobrala blistr a udělala bych 7 denní pauzu, i když by mi chyběl 1 ten vypadlý prášek? (Tzn., že bych udělala pauzu o 1 den dříve) Když bych v podstatě brala 41 prášků v kuse bez pauzy místo 42? Chrání mě to i tak před početím? Děkuji za odpověď.
    29. 6. 2019
    Dobry den , jiz rok uzivam jednofazovou hormonalni antikoncepci . Nyní jsem v půlce druhého platicka před kterým jsem neudělala pauzu a vyskytlo se silné špineni a silná bolest . Mohu vysadit antikoncepci odmenstruovat a za týden začít užívat nové paltíčko ?
    Správně. Nyní udělejte pauzu a po týdnu pokračujte novým platíčkem. To nevyužívané si schovejte na příští posun cyklu.
    28. 6. 2019
    Mám poruchu krevní srážlivosti. Mohu vůbec nějakou antikoncepci?
    I nositelky tzv. trombofilních mutací mohou být chráněny moderní antikoncepcí. Pokud se jedná o heterozygotní mutace, je možné dokonce podávat i hormonální antikoncepci bez estrogenu. Metodou vhodnou pro všechny typy trombofilií je zavedení nehormonální antikoncepčního tělíska. Máme k dispozici i tělíska menší velikosti, které je možné zavést i dívkám které ještě nerodily.
    19. 6. 2019
    Oprava: nazvu : test na menopauzu je KlimaSei
    Plodnost kolem 50.roku věku je skutečně velmi malá, ale i do mé ambulance přišla letos žena ve věku 49 let těhotná. K upřesnění zda jste ještě plodná či ne je nejlepší hormonální vyšetření FSH, které by Vám měl Váš lékař umožnit. Já upřednostňuji klidně podávat antikoncepci i ve věku nad 50 let pokud je to potřeba- ale to je individuální názor jiného lékaře. Test na menopauzu je orientační a já jej nepovažuji za odpovídající.
    19. 6. 2019
    Dobry den. Bude mi 50 let. . Nedavno mi bylo vyňato nitrodelozni telisko a jsem bez ochrany . Lekar tvrdi, ze otehotneni v mem veku by byl zazrak, takze dalsi telisko mi jiz dat nechce. Mam si pry udelat test Clima sei, abych zjistila , zda uz " jsem.v prechodu" . Ale v letacku Clima sei pisi, ze pozitivni vysledek neznamena neplodnost. Co byste mi poradil ? Tablety nechci. Kondom.take ne. Uvazovala jsem o pesaru.. Ale moc se do toho nezenu . Nebo opravdu v mem veku mohu byt takrikajic v klidu , trebaze mam stale pravidelnou menstruaci? Dekuii za odpoved.
    18. 6. 2019
    Dobrý den, může účinek antikoncepce narušit prednison 5mg?beru antikoncepci softinelle. Děkuji
    Odpověď je stejná jako u předchozí otázky -Neovlivňuje, ale je vhodné , když máte s užitím antikoncepce alespoň 2 hodiny
    18. 6. 2019
    Dobrý den, může účinek antikoncepce narušit Spirulina? Předem děkuji za odpověď
    Neovlivňuje, ale je vhodné , když máte s užitím antikoncepce alespoň 2 hodiny
    18. 6. 2019
    Mám nepravidelnou menstruaci. Dá se s tím něco dělat? Děkuji
    Předpokládám, že se ptá slečna ve věku do 40. let. V tom případě je nutné gynekologické vyšetření. Pokud neplánujete otěhotnět tak je vhodnou léčbou nasazení hormonální antikoncepce. Dokonce tato léčba usnadní budoucí chtěné otěhotnění.
    11. 6. 2019
    Může mít nitroděložní tělísko i holka která nerodila?
    Moderní nitroděložní tělíska se mohou zavádět i ženám, které nerodily. Máma dokonce nitroděložní tělíska s hormonem, která můžeme doporučit i ženám s poruchou krevní srážlivosti. Výhodou těchto tělísek je minimální krvácení či úplně vymizení menstruace, žena nemusí mít strach ze zapomenutí pilulky a návratnost k plodnosti je téměř okamžitá.