„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    10. 12. 2019
    Dobrý den. Má na účinnost pilulky escapelle vliv v jaké fázi cyklu byla použitá. Mám poměrně nepravidelný cyklus a proto je u mě těžké určit jestli už ovulace proběhla nebo ne. Je například větší pravděpodobnost těhotenství, pokud jsem ji užila až po ovulaci? Děkuji za odpověď
    Účinnost poskoitální antikoncepce závisí na době užítí po nechráněném styku. Platí- čím dříve, tím lépe. Na fázi cyklu tolik nezáleží.
    6. 12. 2019
    Dobrý den, už půl roku užívám antikoncepci Mistra, tento týden jsem dva dny po sobe (2. týden platicka) užila pilulku s osmi hodinovým zpožděním než běžně pravidelně užívám. Můžu se na pilulku spolehnout? Děkuji
    8 hodin občas je ještě tolerováno. Nemějte obavy.
    30. 11. 2019
    Dobrý den, prosím může chemoterapeutikum (k léčbě močových cest) snížit účinnost antikoncepce?
    Tento typ léku nesnižuje účinek antikoncepčních pilulek.
    30. 11. 2019
    Dobrý den, užívám hormonální antikoncepci mistra, musím užívat 14dnu antibiotika, po jaké době co přestanu antibiotika brát se můžu spolehnout na 100% účinnost antikoncepce? A po užití 1. tablety antibiotik jsem měla pohl. styk, mohla antikoncepce nějak selhat? Předem děkuji za odpověď
    Ono to se selháním s antibiotiky není tak hrozné. Přesto se doporučuje po dobu užívání a týden po skončení se na antikoncepci nespoléhat.
    24. 11. 2019
    Dobrý den, chci se zeptat dobrala jsem platíčko s 21 tabletami, nedala jsem si pauzu a hned začala nové plato, ve kterém jsem vzala první dva prášky a následně dva prášky zapomněla. Poté jsem měla nechráněný sex, je to velký problém? Děkuji
    Není to žádný problém, antikoncepce by měla i nadále účinkovat.
    15. 11. 2019
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné zavést nitroděložní tělísko při zánětu močových cest beru na ně antibiotika a konec léčby by měl být 28.listopadu a na zavedení jsem objednaná 2.prosince chci se tedy zeptat jestli po doleceni můžu jít nechat tělísko zavést nebo popřípadě kdybych pokračovala ještě v léčbě zda je možné tělísko zavést nebo mám zavedení radši nechat až budu úplně zdravá. Děkuji
    Zavedení nitroděložního tělíska je považováno za invazivní lékařský zákrok který může mít zdravotní rizika. Proto by mělo být prováděno za použití sterilních nástrojů a pouze v případě dobrého zdravotního stavu pacientky. Při jakémkoliv náznaku zánětu kdekoliv v těle není zavedení tělíska bezpečné.
    6. 11. 2019
    Dobrý den, včera jsem měla s přítelem sex, praskl nám prezervativ, o hodinu později jsem si vzala pilulku od Escapelle, den před tím, nebo v ten den jsem měla ovulaci. Zabere pilulka i tak ? Děkuji
    Vzhledem k tomu, jak včasněa správně jste užila poskoitální pilulku, měl by být problém vyřešen.
    4. 11. 2019
    Dobrý den chtěla bych se zeptat zda by jste mi doporučil spíše nitrodelozni tělísko Jaydess nebo nitroděložní kuličku je to poměrně novinka a gynekolog mi ji nabízel. 6let užívám hormonální antikoncepci a po 4 letech sem změnila jiný typ a začala sem po ní pribirat, depresivní nálady a snížilo se mi libido proto sem začala zvažovat nad teliskem . Jsem nerodicka a proto mi byly nabídnuty tady tyto dvě varianty. Ráda bych znala vás názor jde mi hlavně o to abych už nepribrala a neměla takové výkyvy nálad.
    POkud na Vás měla hormonální antikoncepce negativní dopad., doporučil bych variantu bez hormonů, tedy nitroděložní tělísko. Nemusí to být kulička, která je relativně dost finančně náročná a takový zázrak to zas není. Stejný účel splní klasické T tělísko velikosti MINI, ale doporučoval bych tělísko s příměsí zlata či stříbra. Cenově ja tak na 30-40% ceny kuličky.
    3. 11. 2019
    Je možná nechat si zavést nitroděložní tělísko po císařském řezu?
    Pokud nebyl pooperační průběh po císařském řezu komplikován, je možné již po šestinedělí tělísko aplikovat. Je však na zručnosti a schopnostech Vašeho lékaře, zda je to uskutečnitelné.
    24. 10. 2019
    Dobry den, rada bych se zeptala beru Letrox 75mg cca od srpna 2018. Po porodu v roce 2014, 2 roky injekce a 3 roky antikoncepci Belara. Jiz rok a pul 3x tydne cvicim a dodrzuji stravu. Bohuzel se mi nedari zhubnout. Potrebuji cca 12 kg ze zdravotnich duvodu. At se snazim jak chci porad to nejde. Je mozne, aby to zpusobila Belara? Premyslim nad Mirenou. Jaky je mezi tim rozdil myslim v sile hormonu? Pomohla by mi tato zmena? Dekuji za odpoved
    Hormonální zatížení je u nitroděložního hormonálního tělíska výrazně nižší než u pilulek. Mohlo by Vám to pomoci.