„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    5. 11. 2017
    Dobrý den.uzivam ha natalya.ovlivnuje(krém)ibalgin,ibubrufen,lanzul ha?užívala jsem analgetika a protizánětlivé leky.v prvním týdnu z blistru jsem zapomněla uzit ha5tab(vzala až po14h).ms jsem dostala ale měla ji jen dva dny jinak to mam až pět dnů.je možné těhotenství?Děkuji.hezky den.
    Antirevmatika antikoncepci neovlivňují. A zpoždění o 14 hodin je na hraně, ale většinou bez následků. Udělejte si těhotenský test a pro jistotu jej zopakujte po 14 dnech. Bude asi negativní, ale budete žít v klidu. Hezký den
    1. 11. 2017
    Dobrý den, beru HA Ayreen první měsíc. Teď mám prášky vysazené 7. den (7-denní pauza) a zítra je začínám brát znovu. Ale nedostala jsem menstruaci, která by měla po vysazení prášků přijít. Nastalo pouze mírné špinění 4. den vysazení prášků, které trvalo pouze 3 dny. Prášky jsem brala pravidelně a spolehlivě. Jediné, co se stalo, že 7. den, kdy jsem HA brala, se do mě přítel udělal, ale v příbalovém letáku se píše, že jsem chráněna od prvního dne správného užívání. Myslíte, že je možné, že jsem těhotná? Nebo je to pouze vliv antikoncepce?
    Antikoncepce může výrazně snížit intenzitu krvácení. Udělejte si pro jistotu za týden těhotenský test. Bude asi negativní. KLidně užívejte antikoncepci i nadále.
    26. 10. 2017
    Dobrý den, moje sestra má problémy s gynekologickými záněty, které jsou bezpříznakové, kromě nesvědícího výtoku. Nyní je v 38 týdnu těhotenství a v kultivaci jí opět vyšlo, to co vždy, masivní střevní bakterie včetně obávaného streptokoka. V těhotenství jí doktorka nic neléčí, protože před těhotenstvím zkoušely plno antibiotik a léčba byla bez efektu, vždy se jí vše dle kultivace vrátilo. Je možné, že v těhotenství se dítě nakazilo ? Sestra nyní žádá o porod císařským řezem z psychiatrických důvodu, protože se bojí, že při porodu by se dítě nakazilo stoprocentně, protože antibiotika jí nikdy nezabraly a kultivační nálezy se u ní opravdu střídají, jednou tam streptokoka má, pak ne, pak zase jo. Není to podivné, že ačkoliv se neléčí, tak někdy streptokoka má a někdy ne? A je možné nakažení dítěte již v těhotenství nebo při porodu?
    Streptokoka v podstatě nikdy natrvalo z organizmu neodléčí. U porodu to však nebývá problém. Provádí se léčba během porodu, která výrazně snižuje riziko infekce novorozeněte. I bez léčby není riziko nakažení vysoké. Císařský řez nemusí být vždy ideální řešení.
    26. 10. 2017
    Dobrý den, na doporučení svého lékaře jsem přesla z HA Jeanine na HA Jangee.. Po 6ti dnech užívání nové antikoncepce mi začaly bolesti v podbřišku, které přetrvávají doposud (sedmý den). Před třemi se spustilo i mírné krvácení. Je to způsobeno přechodem na novou antikoncepci? mám ještě vydržet?
    POkud budete mít bolesti i v pondělí, tak doporučuji kontrolu na gynekologii.
    25. 10. 2017
    Dobrý den.Ovlivnuji injekce:admirál,léky:biofenac a talvosilen Ha natalya???popřípadě jak dlouho po uzivani bude ha spolehlivá?Děkuji vám.hezky den.
    Tyto léky účinek antikoncepce neovlivňují.
    24. 10. 2017
    Dobrý den, zavedla jsem si Nuvaring o tři a ctvrt hodiny déle než byl můj obvyklý čas ( po sedmidenní pauze). Dva dny předtím v této pauze jsem měla pohlavní styk. Ochránil me Nuvaring v tomto případě? Děkuji.
    K selhání určitě nedošlo. Zpoždění je nevýznamné.
    21. 10. 2017
    Dobrý večer, přestanu užívat hormonální antikoncepci a chtěla bych přejít jen na kondom. Jak velké je riziko, že praskne? říkám si, že si přeci všimnu a užila bych postkoitální pilulku. Je ale možné, že bych si nevšimla a otěhotněla? S čím by se dal kondom ještě kombinovat, abych byl ještě více chráněna? Nitroděložní tělísko je podle mého gynekologa nevhodné, ještě jsem nerodila. Je možné často používat pharmagel? Moc děkuji za odpověď.
    Lokální chemická antikoncepce je vhodná pro použití s kondomem. Frekvence není omezena. KOndom má hlavně technické problémy, při správném užívání je selhání vzácně. Pokud jste nerodila, není ani nitroděložní tělísko nemožné. Dnes jsou na trhu tělíska specielně konstruovaná pro nerodivší ženy. Jsou i hormonální.
    20. 10. 2017
    Dobrý den,včera jsem zjistila,že jsem si omylem některý den vzala dvě pilulky,teď mi bude příští pátek jedna chybět,mám si ji vzít z jiného balení nebo hned udělat sedmidenní pauzu?Děkuji za odpověď
    KLidně udělejte nyní pauzu, kterou ale neprodlužujte.
    19. 10. 2017
    Dobrý den, antikoncepci užívám okolo půl 10 večer. Zapomněla jsem si vzít 8.pilulku v pořadí a ten den jsem měla nechráněný pohlavní styk. Vzala jsem si až 9.pilulku v 9 hodin večer. Užívám antikoncepci minisiston. Je zde nějaké riziko?
    Do 12 hodin zpoždědní antikoncepce neselhává. Pokud užijete pilulku déle, k selhání dojít může. Doporučuji užít postkoitální pilulku.
    17. 10. 2017
    Dobry den.Je možné být těhotná po dvou probehlych menstruacich a ani jednom negativnim testu?Dekuji
    Testy jsou dne docela spolehlivé. POkud chcete mít jistotu, dojděte si na gynekologii.