„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    23. 4. 2018
    Dobrý den. Beru HA Ayreen. Ve čtvrtek po 7 denní pauze jsem si vzala prášek v 10 večer, normálně beru v 7 večer. V pátek jsem usnula a vzala si prášek za pátek v sobotu v 7 ráno místo večer. Ale četla jsem, že do 12 hodin od doby, co jsem si prášek měla vzít to nevadí a nenarušuje se účinek. No v sobotu večer jsem bohužel odjela pryč a zapomněla jsem si prášky vzít s sebou, tak jsem si prášek dala místo soboty až v neděli ve 4 odpoledne a za neděli jsem si vzala pak v 7 večer v neděli (normálně, jak mám brát). Můj dotaz je, jestli je účinek antikoncepce narušen, popřípadě jak dlouho se na HA nemám spoléhat a kdy bude zase účinná, jestliže ji budu zase brát spolehlivě? Děkuji.
    No trochu "hokej" v užívání. Na antikoncepci až do menstruace nespoléhejte. Další platíčko začněte užívat tak, jak jste zvyklá. Antikoncepce pak už bude účinkovat. Ale jsou i jiné metody než pilulky.
    23. 4. 2018
    Dobrý den, mám na vás dotaz. Doktor mi předepsal HA Luisiene a říkal mi, že se když zapomenu jednou za měsíc 1 tabletku, tak akorát antikoncepce bude méně učinnáy kolik cca %? Je to pravda? Děkuji za odpověď.
    Pokud zapomenete pilulku v prvém týdnu užívání, mohl by být problém. Nejméně selhání antikoncepce je v případě zapomenutí pilulky ve třetím týdnu . Nejlepší je prostě nezapomínat.
    23. 4. 2018
    Dobrý den měla bych na Vás dotaz. Začala jsem brát nový doplněk na vlasy a to Revihair od dr Maxe. Obsahuje různé minerály a vitaminy o kterých vím že nemají vliv ale také obsahují přesličku rolní a to mám pochyby že by mi mohla účinnost antikoncepce ovlivnit. Opravdu je tomu tak? Děkuji za odpověď.
    K ovlivnění by mohlo dojít, kdyby jste celé balení užila najednou. V daných běžných dávkách k ovlivnění nedochází. Doporučuji ale užít antikoncepci s odstupem 4 hodiny.
    22. 4. 2018
    Dobry den, jiz 2 roky beru HA ale momentalne me trapi zmeny nalad, suchost a nechut k sexu, tak planuji vysadit. Nejake rady jak se chranit jinak, krome kondomu? Dekuji
    Jako dostatečně bezpečná antikoncepce je nitroděložní hormonální či nehormonální tělísko. Ostatní metody pokulhávají.
    17. 4. 2018
    Dobrý den, planuji jit na podzim na sklerotizaci zil penou,musi se vysadit antikoncepce? A zajimá me zda u kazde antikoncepci kdyz se vysadí tak se pribere?
    Před operací žil je vhodné měsíc předem vysadit hormonální antikoncepci. Změna váhy nežádoucím směrem, tedy i neplánované hubnutí, je nežádoucí jev. Ale u moderních preparátů se s tímto problémem setkáváme málo často.
    15. 4. 2018
    Dobrý den, beru antikoncepci Tanielle, vždycky každé ráno. Stalo se ale, že jsem na to jeden den zapomněla a vzpomněla si až druhý den ráno. Vzala jsem si tedy dva naráz. Bylo to v druhém týdnu plata. Hrozí nebezpečí otěhotnění, když bych třeba za týden měla pohlavní styk? Děkuji moc
    Ve Vašem případě by antikoncepce již měla účinkovat.
    14. 4. 2018
    dobry den, chci se zeptat jestli muzu uzit tuhle tabletku i kdyz jsem byla na interrupci pred nejakym casem.. dekuji
    Hormonální antikoncepce je prevencí nechtěného otěhotnění tedy i umělého přerušení těhotenství. Vám mohu pilulku vřele doporučit. Ale pozor! Je nutné pravidelné užívání.
    14. 4. 2018
    Dobrý den, mám antikoncepci sienima. Je pravda že má nejnižší hladinu hormonu že všech co jsou na trhu? A ještě mě zajímá, beru ji už dyl je možné že tahle sienima, může způsobit křečové žíly? Děkuji
    Jedná se o nízcedávkovanou hormonální pilulku. Není to však pilulka s nejnižší dávkou hormonů. Ale nižší dávka hormonů není zárukou menšího rizika či problémů. Křečové žíly pilulky nezpůsobují .
    12. 4. 2018
    Dobrý den, pane doktore. Nemám dotaz ohledně antikoncepce, ale chtěla bych se Vás jako gynekologa zeptat na streptokoka. Mám pozitivní stěr. V těhotenství mám výtok, ale gynekolog mi tvrdí, že to je normální. Po čtení článků na internetu jsem na zhroucení. Je možné, aby streptokok přešel na plodove obaly? Dále jsem četla, že tato bakterie může způsobit postižení plodu. Je to pravda? Žádné pálení v pochvě nemám, výsledek stěru mě šokoval. Mám vynechat sex, aby se bakterie nemohla posouvat výš? Děkuji
    Streptokok bývá obvykle neškodný "spolubydlící" v pochvě a většinou nic nečiní. Jeho trvalé odstranění je skoro nemožné. Může ale být původcem zánětu novorozence, proto se u každé těhotné odebírá test z pochvy. Nedělá však postižení plodu ani nepřechází na plodové obaly.
    12. 4. 2018
    Dobrý den, budu dobírat platíčko a přecházet na jinou značku antikoncepce a chtěla bych se zeptat jestli mám udělat týdenní pauzu a nebo bez přestávky začít brát novou antikoncepci. Děkuji
    To by Vám měl říci Váš lékař - zaleží na typu a síle antikoncepce.