„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    9. 10. 2017
    Dobrý den pokud mám vysazenou antokoncepci a užiji Escapellu do hodiny po nechráněném styku bude výsledek 100% a jak se užítí Escapelly projeví. Budu krvácet nebo ne. A poud ano můžu hned nasadit další antikoncepci? Děkuji za odpověď
    Postkoitální pilulka má statistickou účinnost 96%, což je ale v praxi obvykle dostačující. Nemusíte mít vůbec žádné příznaky, ale nejčastěji bývá krvácení. Antikoncepci si můžete při následující menstruaci klidně nasadit
    8. 10. 2017
    Dobrý den vysadila jsem HAK na 2 měsíce. 1měsíc menstruace proběhla, 2 měsíc zatím ne. Chci opět HAK nasadit. Pokud ji nasadím bez menstruace a budu mít styk můžu otěhotnět? Děkuji za odpověd.
    POkud si nasadíte kdykoliv jindy , nemusí být antikoncepce účinná a může Vám to způsobit zdravotní komplikace. Antikoncepce se prostě musí sfázovat s Vaším menstruačním cyklem.
    7. 10. 2017
    Dobrý den, tento měsíc jsem kvůli dovolené nemohla vysadit antikoncepci na 7 denní pauzu a ihned jsem začala brát nové platíčko HA (21 denní) a po 3 dnu jsem začala maličko špinit, trvá to již 2 dny. Mělo by to ustat? Popřípadně jak si mám poradit. Není to škodlivé? Děkuji za odpověď.
    POkud jste ještě na dovolené a nechcete krvácet užívejte najednou dvě pilulky antikoncepce. Přestanete krvácet. V tomto případě ale po návratu domů udělejte normální pauzu a začněte s plným novým platíčkem. V případě že jste již doma, udělejte pauzu nyní.
    5. 10. 2017
    Dobrý den, beru HA Ayreen. Mají léky jako Ibalgin, brufen, ibuprofen, paralen nebo nimesil, který se podává v rozpustných sáčcích na antikoncepci nějaký vliv? Může nějaký z těchto léků snížit účinnost antikoncepce? Děkuji za odpověď
    Tyto léky v žádné formě antikoncepci neovlivňují, bez obav.
    3. 10. 2017
    Dobrý den, beru HA Cleonita již od června tohoto roku. Nevynechávám, beru ji celý měsíc. Před cca měsícem jsem začala slabě špinit/krvácet, ale minulý týden to vypadalo, že už přestávám špinit, ale v pondělí ráno to začalo znovu, ale jen malinko. Prosím vás o radu a předem děkuji.
    Pravděpodobně se jedná o tzv. průnikové krvácení, které nebývá nebezpečné. Pokud ale toto krvácení přetrvává více jak týden, je vhodné navštívit svého gynekologa.
    3. 10. 2017
    Dobry den,19.8.probehl nechraneny styk při ovulaci.Behem par hodin jsem uzila pilulku Escapelle.Menstruace probehla s dvoudennim zpožděním,ale.tak jak jsem zvykla.Nyni mam opet dvoudenní zpoždění ale probíhá lehke krvave spineni.Nechala jsem si predepsat antikoncepci a nevím kdy uzit prvni pilulku.Je mozne ze bych byla po 6 tydnech po styku a probehle menstruaci tehotna i kdyz vsechny tehotenske testy jsou negativni?Podle pribaloveho letaku Escapelle vim,ze cyklus mohu mit rozhazeny,ale nevim zda uzit pilulku ted nebo cekat na menstruaci jakou jsem.zvykla,ktera treba nemusi prijit.Nechci cekat opet dalsi.mesic.Dekuji za odpověd
    Můžete začít s užíváním antikoncepce. Nicméně na antikoncepční účinek vyčkejte 14 dnů. Doporučuji opakovat těhotenský test pop 14 dnech, bude asi negativní.
    2. 10. 2017
    Dobry den, dnes jsem vyskousela tehot.test a je pozitivni. Asi jsem otehotnela pred cirka pred 14 dny...co jako ja ted udelat, kdyz to nechci....diky Hanka
    Musíte co nejdříve ke svému gynekologovi. On Vám vše potřebné zařídí.
    2. 10. 2017
    Dobrý den, používám horm. náplasti Evra a nalepila jsem na paži, ale ne úplně na horní část, spíše tak do poloviny paže, mezi rameno a loket. Nevadí to a bude účinnost náplasti zachována? Děkuji za odpověď.
    Nevadí, jenom občas zkontrolujte, zda se neodlepuje.
    26. 9. 2017
    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaká je pravděpodobnost otěhotnění. V první až druhý den ovulace nám při pohlavním styku praskl kondom, do 10 hodin jsem požila ESCAPELLE. Nevím na jaké bázi a principu ESCAPELLE přesně funguje, ale dle základních informací vím, že zabrání zralému vajíčku k uvolnění se do vejcovodu. Co když v mém případě se zralé vajíčko již uvolnilo, jaká je pravděpodobnost oplodnění ? Dokáže ESCAPELLE i v této situaci zabránit těhotenství ?
    I v tomto případě pohotovostní pilulka působí minimálně v 94%.
    26. 9. 2017
    Dobrý den pane doktore, dne 4. 9. jsem dostala pravidelný menzes, 11.9. jsem měla nechráněný pohlavní styk, resp. kondom při styku prasknul. Do 6 hodin jsem užila Escapelle. 18.9. jsem znova dostala menzes. Stále mě pobolívá v podbříšku a bradavky u prsou. Těhotenský test jsem si dělala v neděli s negativním výsledkem. Dnes se objevil ovulační hlen. Jaké je procento, že jsem těhotná? Ovulace byla Escapelle posunuta? Předem moc děkuji za odpoveď.
    Pohotovostní pilulka může všechny Vaše příznaky způsobovat. Je ale docela spolehlivá a Vy jste ji užila v dostatečném intervalu. Doporučuji udělat si pro jistotu těhotenský test za 14 dnů a to i v případě , že budete mít menstruaci. A budete si jistá.