„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    29. 8. 2017
    Dobrý den, beru antikoncepci foxinette neo 22 den. 7 den co jsem antikoncepci brala jsme měli s přítelem nehodu, kondom nám praskl šli jsme koupit escapelle, pilulku jsem si vzala, ale bohužel dnes (29.8.) se nám to stalo znovu. Otázka zni jsem chráněna popřípadě co mám dělat? Děkuji za odpověď
    Pokud užíváte antikoncepční pilulky správně, není již další ochrana potřeba. Takže klidně se milujte bez obav.
    22. 8. 2017
    Děkuji za odpověď a když začnu brát první den menstruace antikoncepci kdy budu opět chráněna před otehotnenim když tento měsíc to vynecham jak píšete
    Když začnete první den menstruace, během 48 hodin již antikoncepce účinkuje.
    22. 8. 2017
    Dobrý den mám dotaz byla jsem teď pryč a zapomela jsem si vzít s sebou nové plato prášku. Vynechala jsem 6 pilulek. Mám tento měsíc celý vynechat a začít příští měsíc jak sem zvykla a kdy pak budu opět chráněna před otehotnenim. Děkuji za odpověď
    Nyní vynechte, užívání by bylo zcela zbytečné. Nové platíčko začněte užívat první den nové menstruace.
    21. 8. 2017
    Dobrý den, 3-4 hodiny po nechráněném styku jsem užila Escapelle, bohužel jsem zjistila,že v den ovulace. Je i přes včasné užití možnost těhotenství? Děkuji
    Těhotenství je velmi málo pravděpodobné. Účinnost této antikoncepce je 96 %, to by mělo stačit.
    18. 8. 2017
    Dobrý den. Poslední menzes byl 3.8., na internetu podle kalkulačky jsem v plodných dnech. Parner vytáhl včas. Vždy tuhle metodu praktikujeme jen v neplodných dnech, ale žila jsem v domnění, že plodné dny mám až déle, a pak když jsem koukla na kalkulačku, tak mi to vychází na plodné dny. Mám ke všemu silnou střevní chřipku. Je riziko těhotenství minimální? Bylo mi špatně, takže sex trval tak deset sekund, pak jsme toho nechali. Nyní lituju, že jsme se nechránili kondomem. Myslíte, že i v plodných dnech přerušovaný styk může fungovat? A vadí případnému těhotenství střevní chřipka? Teploty, zvracení. Mám strach, aby v případě,že jsem otěhotněla, bylo miminko zdravé. Děkuji
    Spoléhat na plodné a neplodné dny jako na antikoncepci je jako věřit pohádkám. Selhání této metody je až 20%. K tomu ještě metoda coitus interruptus s podobnou spolehlivostí.... Plodné dny jsou velmi variabilní. Ovšem v případě otěhotnění by asi k poškození miminka nedošlo.
    17. 8. 2017
    DOBRÝ den pane doktore, dva měsíce po porodu jsem začala užívat antikoncepci torri. Po týdnu užívání jsem začala silne krvácet , krvácení trvalo deset dni, ted ustalo. Antikoncepci beru dale. Je toto normalni? Je antikoncepce spolehliva? Beru pravidelne odchylka max 2 hodiny. Dekuji.
    Pokračujte v užívání, antikoncepce je účinná. Krvácení při začátku prvního balení se objevuje asi u 30% prvouživatelek. Později již problémy nemívají.
    10. 8. 2017
    Je prosím po více stránkách a více ohledech lepší EllaOne nebo Escapelle? » Zobrazit původní e-mail «
    Každý lék je jiný. Pro praktické užití, pokud to ale stihnete do 72 hodin, je šetrnější druhý jmenovaný. Ten první ale lze užít ještě 4 dny po nechráněném styku.
    10. 8. 2017
    Dobrý den, ráda bych se na Vás obrátila s prosbou o odpověď ohledně Vašeho názoru na nastalou situaci. Neberu antikoncepci a s přítelem jsme plánovali rodinu na září. Již 4 měsíce užívám Femibion. Toto úterý ráno jsme měli bohužel nehodu - praskl nám kondom. A nyní máme pro Vás asi směšné obavy z následujícího: zaprvé, víme, že nehoda se stala těsně před plánovaným těhotenstvím a asi bychom vše nechali náhodě, kdyby nás trochu nevylekaly informace o tom, že vzhledem k látkám, které kondom obsahuje, může být miminko poškozené. Zadruhé, kdybychom se rozhodli pro pilulku, můžeme bez obav zkusit miminko za 3 týdny nebo jaká je třeba lhůta pro očištění těla od dávky hormonů aby neměla vliv na vývoj plodu? A zatřetí: Vyjde po užití pilulky celá 4 měsíční kůra Femibionu "vniveč"? Nedokážeme odhadnout riziko nechtěného otěhotnění v nastalé situaci. Asi nebude důležitá informace, že den před nehodou jsme měli také pohlavní styk, tak je-li naděje, že partnerovy spermie ještě nebyly úplně v plném počtu při úterní nehodě? :) Předem velmi děkuji.
    1. Kondom nevylučuje žádnou škodlivou látku, zde tedy nebezpečí nehrozí. 2. Po požití postkoitální antikoncepce není žádné riziko poškození plodu a to ani v případě, že by tato pilulka neúčinkovala. 3. Užívání metafolinu není nikdy na škodu, ale skutečně po vysazení během měsíce účinek "vyšumí"
    9. 8. 2017
    Dobrý den, pane doktore, beru třífázovou antikoncepci tri-regol a potřebovala bych si o pár dní posunout menstruaci kvůli dovolené. Asi před půl rokem jsem tuto situaci řešila s mým doktorem a ten mi řekl, že mám platíčko klasicky dobrat a navázat na něj posledními tabletkami z dalšího platíčka (10 tablet) a pak udělat pauzu. Nemám prý dělat klasickou týdenní pauzu, ale mám začít brát další platíčkov první den menstruace. Teď, když je situace aktuální jsem si postup při posunutí menstruace pro jistotu hledala v příbalovém letáku na SUKLu a v něm je napsáno, že pauzu nemám končit prvním dnem menstruace,ale že se má udělat klasická týdenní pauza, jako obvykle. Nechtěla bych něco pokazit, a proto bych se ráda zeptala i Vás, na mého gynekologa se v současné době bohužel nemohu obrátit. Ráda bych věděla, jaký je váš názor, děkuji.
    Pro posun cyklu u této antikoncepce lze skutečně použít poslední, třetí barva pilulek. Neděláte tedy žádnou pauzu a další den pokračujte s užíváním. Antikoncepce bude účinkovat. Pauzu udělejte po doužívání prodloužení stejně jak jste zvyklá, tedy 7 denní.
    8. 8. 2017
    Dobrý den, pane doktore, děkuji za velmi rychlou odpověď. Měla bych na Vás ještě dotaz k mykoze. Psal jste mi radu, at zavedu poslední tabletku clotrimazolu po menstruaci. Chtěla bych se Vás ještě zeptat, zda když zopakuji léčbu pro svůj dobrý pocit celou od znova (tři tabletky), jestli mi to ublíží? (nějak se nemůžu zbavit pocitu, že přerušení léčby vedlo k tomu, že stále mám kvasinky) Příznaky jsem totiž měla minimální, jen zarudnutí, pálení pouze při styku, jinak vůbec. Teď občas pociťuji malé svědění, ale možná si to vsugerovávám. Kdybych tedy kvasinky již neměla a přesto bych aplikovala tři tabletky, stane se mi něco? Mám v plánu po antimykotické léčbě použít Gynimun laktobacily do pochvy. Děkuji
    Naopak je vhodné léčbu po cca 10-14 dnech opakovat. Tím lze zabránit recidivě.