„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    11. 6. 2017
    Dobrý den, včera večer jsem užila pilulku, ale po dvou hodinách mi "vyjely" žaludeční šťávy do úst a dokonce nosem ven. Bojím se, abych neotěhotněla, pohlavní styk jsme měli s partnerem dva dny před tím. Mám užít pilulku PO? Děkuji za radu.
    POkud Vám v nose nedrhla pilulka, tak byla již na cestě k vstřebání, což se děje v tenkém střevě. V tom případě by pilulka měla účinkovat.
    9. 6. 2017
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda omeprazol snižuje antikoncepci? Užívám Sunyu.Omeprazol beru ráno, antikoncepci večer. Děkuji
    V tomto případě k ovlivnění antikoncepce nedojde. Hlavně pravidelně užívejte.
    31. 5. 2017
    Dobrý den. Chtěla bych vysadit antikoncepci o otěhotnět. Za jak dlouho po vysazení antikoncepce mohu otěhotnět? děkuji
    Nemusíte mít žádnou "očistnou" nesmyslnou pauzu. Prostě přestaňte užívat antikoncepci a klidně můžete být v následujícím cyklu těhotná bez obav ohrožení děťátka.
    22. 5. 2017
    Dobrý den, pokud jsem první den vynechala tabletku HA, jak se mám zachovat? Bude účinek antikoncepce po zbytek měsíce neplatný? Děkuji.
    22. 5. 2017
    Dobrý den, pokud jsem první den vynechala tabletku HA, jak se mám zachovat? Bude účinek antikoncepce po zbytek měsíce neplatný? Děkuji.
    Zapomenutí pilulky o více jak 12 hodin v prvém týdnu užívání - což je asi Váš případ- může vést k selhání antikoncepce další 8 dnů. Proto doporučuji ženám pokračovat v užívání, ale následujících 14 dnů na antikoncepci nespoléhat. Hezký den.
    19. 5. 2017
    Dobrý den, prosím Vás, s přítelem jsme se chránili jen kondomem, v sobotu nám bohužel praskl, ihned jsme dojeli pro pilulku do lékárny. Paní lékárnice mi dala prášek Nulsora. Bohužel šest dní potom se nám stalo to samé. Četla jsem,že je doporučeno vzít si tento prášek pouze 1x za cyklus, tak jsem jela za svou gynekoložkou. Ta mi napsala Postinor. Její zdravotní sestřička mi řikala něco o tom, že když to takto budu kombinovat, nemusím již mít děti a může mi to zapříčinit velké zdravotní potíže. Je to pravda? Paní doktorka vůbec nemá ponětí o novinkách, ani nevěděla, že se tyto léky vydávají bez předpisu a Nulsoru také neznala.. Mohou mi tedy ublížit, když jsem si je vzala v tak krátkém časovém období? Děkuji za odpověď
    Nemějte obavy. Lékárnice Vám vydala lék, který má stejné složení jako doporučený lék od lékařky. Jako antikoncepce je poskoitální pilulka doporučena maximálně 2x za měsíc. Při častější frekvenci může dojít k narušení menstručního cyklu,ale jinak Vám užití nezpůsobí sterilitu. Zvažte, zda by se Vám již nevyplatila pořádná pravidelná antikoncepce.
    17. 5. 2017
    Mám křečové žíly a užívám hormonální pilulky. Nemusím skončit s antikoncepcí ?
    Obecně nejsou křečové žíly kontraindikací užívání hormonální antikoncepce, její užívání nemá na výskyt křečových žil vliv.
    16. 5. 2017
    dobrý den. Mám bolestivou menstruaci. Pomohla by mi antikoncepce?
    Hormonální antikoncepce je výborný prostředek na snížení bolestivosti při menstruaci. Vhodný antikoncepční preparát Vám doporučí Váš gynekolog.
    8. 5. 2017
    Xorimax a antibiotika - omylem jsem Váš dotaz vymazal
    Lék na močové cesty Vám antikoncepci neovlivní. Antibiotika by mohly mít vliv na hormonální antikoncepci, ale v praxi se s tím nesetkávám.
    5. 5. 2017
    Dobrý den, 7 let jsem brala HA Jeanine. Vloni (to mi bylo 44 let) mi gynekoložka doporučila vzhledem k věku změnit antikoncepci na HA s nižší dávkou estrogenu. 3 měsíce jsem brala Stodette, po níž se mi velmi zhoršila pleť (vždy jsem trpěla na akné), potom 7 měsíců Mercilon, u něhož jsem měla nepravidelné a silné krvácení. Nyní mám předepsanou HA Mirelle, s nejnižší možnou dávkou estrogenu. Pokud mi HA Jeanine naprosto vyhovovala, bylo opravdu nutné ji - vzhledem k věku - měnit? (Podotýkám, že jsem zcela zdravá, nekuřačka.) Za odpověď předem děkuji.
    Nebyl prokázáno, že by nižší dávky estrogenu měly nižší vedlejší účinky, či nižší rizika. Je to věc Vašeho lékaře, ale já bych po těchto zkušenostech opět doporučil vyzkoušený první preparát.