„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    22. 2. 2017
    Dobrý den, je pravdou, že existují antikoncepční pilulky, které i zvětšují prsa?
    Žádná antikoncepce neumí trvale zvětšit prsa. U některých uživatelek ale přece jenom po dobu užívání hormonální antikoncepce dochází k zpevnění prsou. Není to vázané na určitý preparát a je víceméně vedlejší účinek antikoncepce,který po vysazení zmizí.
    21. 2. 2017
    Dobrý den, ráda bych se zeptala zda postupuji správně. 21. den cyklu jsem užila postinor kuli protrženému kondomu. Menstruace přišla 27. den cyklu a v tento den začínám brát antikoncepci Bonadea. Jsem tímto rovnou chráněná?
    Činíte správně a antikoncepce by již měla plně účinkovat.
    18. 2. 2017
    Dobrý den, s přítelkyní se nám stala 2.nehoda během několika málo týdnů. 4.2 nám praskl při sexu kondom, tak jsme ihned letěli do lékárny pro Prostinor, který měl za následek to, že přítelkyně dostala asi po 4 dnech opět menstruaci. 18.2 jsme měli bohužel další nehodu, a to, že nám sjel po sexu kondom a zůstal uvnitř přítelkyně. Chci se zeptat, jestli je nějaká možnost jak zabránit otěhotnění? Případně jak postupovat s co nejmenším zatížením pro tělo přítelkyně?
    Poskoitální pilulku lze užít opakovaně. Pokud to nestihnete, je na trhu pilulka, která účinkuje až 5 dnů po aktu. Vzhledem k frekvenci problémů zvažte, zda by nestálo za nasazení některé z kvalitních a účinných antikoncepcí. Vaše "ruská ruleta" není ideální. Na druhou stranu Vás chválím za zodpovědnost.
    14. 2. 2017
    Dobrý den. Jaká je vhodná antikoncepce pro dívku v 15 letech ?
    Antikoncepční hormonální pilulky je možné doporučit u zdravých dívek od doby, kdy začnou menstruovat. Dle platné legislativy potom lze předepsat antikoncepci již od 15 let. Vhodný preparát doporučí ošetřující gynekolog. I v tomto věku je možné zavést nitroděložní tělísko, ale upřednostňují se pilulky.
    7. 2. 2017
    Dobrý den, Je mi 38 let a snažíme se o mimčo. Kam mám jít?
    Ve Vašem věku nelze vyčkávat. Úhrada léčby neplodnosti zdravotními pojišťovnami končí Vašimi 39. narozeninami. Proto doporučuji co nejdříve návštěvu některého z center pro léčbu neplodnosti.
    31. 1. 2017
    V sobotu (21.01.2017) se nám stala při sexu nehoda a protrhl se kondom. Hned jsme jeli pro Postinor a přítelkyně si ho vzala 1 hodinu po styku a druhou po 12 hodinách jak uvádí návod....navíc jsem byl informován, že se to stalo v neplodných dnech, ale někde jsem četl, že na to se nedá spoléhat. A jelikož jsem už hodně nervózní tak píšu vám a chtěl bych se zeptat jaká je šance, že to nevyjde??? Předem děkuji za odpověď
    Učinili jste správně. Poskoitální antikoncepce dosahuje 96-98 % účinnosti, čím dříve je užita, tím lépe účinkuje. Ve Vašem případě by to mělo být dostatečné opatření. Nicméně, pokud by jste plánovali opakované milování, jsou bezpečnější metody než kondom- ten má statisticky až 15% selhání.
    31. 1. 2017
    Dobrý den. Slyšela jsem, že menstruační krvácení není nutné každý měsíc. Není užívání prášků déle nebezpečné ? Děkuji
    Je to neuvěřitelné, ale skutečně není menstruace nezbytná událost. Pokud potřebujete posunout cyklus, klidně tak učiňte. Ke zdravotnímu riziku nedojde. Nikdy však cyklus nezkracujte !
    27. 1. 2017
    Dobrý den, již druhý měsíc mám krvácení do hnědočervená při braní ant. Antikoncepci Aidee beru již 3 rokem a tento problém jsem zatím nikdy neměla. Čím by to mohlo bylo způsobeno? Děkuji
    Může se jednat o tzv. průnikové krvácení. U každého nepravidelného krvácení je nutná gynekologická kontrola a UZ vyšetření. Léčbou je obvykle změna antikoncepčního preparátu.
    26. 1. 2017
    Dobrý den pane doktore, měla jsem zánět močového měchýře (e coli- hemolytická). Dostala jsem antibiotika Furolin. Potíže nyní necítím, v pochvě mi byla ta samá e coli vykultivována, ale antibiotika ji z pochvy nezničily. Je možné, že Furolin zabral jen na e coli v moči?
    Tento lék je určen na léčbu močových cest, na poševní infekce nezabírá.
    22. 1. 2017
    Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor na aniball. Při prvním porodu jsem měla velké poranění, ráda bych tomu předešla, proto zvažuji nad touto pomůckou. Na internetu jsem nenašla žádné negativní odborné hodnocení, pouze pozitivní. Předem děkuji za odpověď.
    Osobně nemám s touto pomůckou zkušenost. Mohu pouze vycházet ze studií, které byly publikovány v odborné literatuře. Největší studie proběhla v Německu, druhá největší dokonce v České republice. Obě ukazují na určitý přínos pro možnost spontánního porodu bez provedení nastřižení. Je však nutno zkonzultovat používání pomůcky s ošetřujícím lékařem aby nedošlo např.k navození předčasného porodu. O potřebě nastřižení hráze u porodu však mnohem více rozhoduje průběh vlastního porodu, spolupráce rodičky a trpělivosti porodníka.