21. 10. 2017
    Dobrý večer, přestanu užívat hormonální antikoncepci a chtěla bych přejít jen na kondom. Jak velké je riziko, že praskne? říkám si, že si přeci všimnu a užila bych postkoitální pilulku. Je ale možné, že bych si nevšimla a otěhotněla? S čím by se dal kondom ještě kombinovat, abych byl ještě více chráněna? Nitroděložní tělísko je podle mého gynekologa nevhodné, ještě jsem nerodila. Je možné často používat pharmagel? Moc děkuji za odpověď.
    Lokální chemická antikoncepce je vhodná pro použití s kondomem. Frekvence není omezena. KOndom má hlavně technické problémy, při správném užívání je selhání vzácně. Pokud jste nerodila, není ani nitroděložní tělísko nemožné. Dnes jsou na trhu tělíska specielně konstruovaná pro nerodivší ženy. Jsou i hormonální.
    20. 10. 2017
    Dobrý den,včera jsem zjistila,že jsem si omylem některý den vzala dvě pilulky,teď mi bude příští pátek jedna chybět,mám si ji vzít z jiného balení nebo hned udělat sedmidenní pauzu?Děkuji za odpověď
    KLidně udělejte nyní pauzu, kterou ale neprodlužujte.
    19. 10. 2017
    Dobrý den, antikoncepci užívám okolo půl 10 večer. Zapomněla jsem si vzít 8.pilulku v pořadí a ten den jsem měla nechráněný pohlavní styk. Vzala jsem si až 9.pilulku v 9 hodin večer. Užívám antikoncepci minisiston. Je zde nějaké riziko?
    Do 12 hodin zpoždědní antikoncepce neselhává. Pokud užijete pilulku déle, k selhání dojít může. Doporučuji užít postkoitální pilulku.
    17. 10. 2017
    Dobry den.Je možné být těhotná po dvou probehlych menstruacich a ani jednom negativnim testu?Dekuji
    Testy jsou dne docela spolehlivé. POkud chcete mít jistotu, dojděte si na gynekologii.
    17. 10. 2017
    Dobrý den, už jsem se na Vás obrátila s jednou obrátila s tímto problémem, kvůli dovolené jsem nemohla vysadit antikoncepci a začala brát ihned nové platíčko, ale mírně jsem špinila a tak jste mi doporučil do té doby, co budu na dovolené užívat 2 tablety najednou, aby krvácení ustalo. Krvácet jsem přestala a po návratu domů jsem dala na vaší radu a udělala pauzu (2 talety naráz jsem brala pouze 3 dny). Poslední pilulku jsem měla v sobotu večer a dnes je úterý a stále jsem menstruaci nedostala. Je to obvyklé? Mohu po 7 denní pauze i bez dostavení menstruace znovu začít užívat nové platíčko bez obav z otěhotnění? Děkuji za odpověď.
    KLidně začněte s novým platíčkem tak,jak máte. Je možné, že sliznice si již "odkrvácela" a další menstruace přijde až v další pauze. Vždy doporučuji pro jistotu udělat si těhotenský test a ten ještě zopakovat za 14 dnů. Bude asi negativní.
    17. 10. 2017
    Dobry den, po vice jak 13 letech jsem se rozhodla uživat HA.lekarka mi predepsala Syrmiu.antikoncepci jsem uzivala od prvniho dne menstruace jak se ma.Po deseti dnech jsem uzivani ukončila z duvodu nesnášenlivosti.Po dvou dnech neuzivani HA se dostavilo slabsi krvaceni.Tedy po 14 dnech od.prvni menstruace.je lehke krvaceni po vysazeni v poradku mino cyklus z duvodu hormalnich zmen?dekuji za odpověd
    Při předčasném vysazení antikoncepce dochází ke krvácení tzv. ze spádu.
    17. 10. 2017
    Dobrý den.uzivam Ha.Kdyz dostanu zažívací problémy,zvraceni nebo zapomenu pilulku.je možné jeste třeba použít pharmatex(jak dlouho zavést před stykem,a jak dlouho účinkuje)???Děkuji.Hezky den.
    Lokální antikoncepce se obvykle zavádí cca 10 minut před stykem a působí asi 90 minut.
    15. 10. 2017
    dobry den, pane doktore, muze ovlivnit ha flaya ascorutin? dekuji
    Bez obav, neovlivňuje.
    15. 10. 2017
    Dobrý den, může žena otěhotnět týden před mentruací? Je to málo nebo vysoce pravděpodobné? ( Byl přerušovaný styk dvakrát po sobě).
    Je to málo pravděpodobné, ale lze otěhotnět i po pohlavním styku při menstruaci!
    13. 10. 2017
    Dobrý den.uzivam Ha.v prvním týdnu jsem měla styk a zapomnela jsem si vzít pilulku-uzila jsem ji až s14hod se spozdenim.je velké riziko otěhotnění?Děkuji.Hezky den.
    Obvykle 14 hodin ještě příroda toleruje. Doužívejte antikoncepci a jakmile začnete nové platíčko, udělejte si těhotenský test. Asi bude negativní.