16. 9. 2017
    Dobrý den, prosím o radu. Spojila jsem teď několik plátíček HA bez 7-denních pauz přes léto (poslední 7-denní pauza začátkem června) a chtěla bych udělat 7-denní pauzu až v říjnu. Ale začala jsem trochu špinit - intimka čistá, ale při utření po močení je občas na toaletním papíře vidět trošku červené nebo nahnědlé, ale někdy je to čisté..... Chtěla bych se zeptat, jestli když antikoncepce neudržela stav bez krvácení - špinění, tak jestli to může znamenat i to, že teď není zaručený ani ten antikoncepční efekt a hrozí otěhotnění nebo jestli je antikoncepční efekt proti otěhotnění funkční i nadále, i když občas trochu zašpiním nebo mírně zakrvácím.... A ještě bych se chtěla zeptat, jestli tento stav, kdy špiním něčemu může vadit nebo jestli si toho nemusím všímat a můžu pilulky užívat dál a pauzu udělat až tehdy, jak to mám v plánu.... Pilulky beru spolehlivě, chyby v užívání nedělám.... Předem děkuji za odpověď....
    Jedná se o tzv. průnikové krvácení, které je způsobeno dlouhodobým užívání antikoncepce bez pauzy. Doporučuji nyní udělat 7 denní pauzu a potom klidně pokračovat v prodlouženém typu užívání. Při tomto krvácení není snížený účinek antikoncepce a není to stav ohrožující Vaše zdraví.
    4. 9. 2017
    Dobrý den, s přítelem jsme se rozhodli použít jako ochranu proti početí gel pharmatex. Nepochopila jsem ale výplach pochvy, a umyla jsem se zvenčí trochu mýdlem. Ještě předtím jsem byla asi před hodinou a 40 minut na max 5 minut v bazénu, a v letáku se píše 2 hodiny předem, je to v pořádku? Mám dostat menstruaci za 4 dny, a přítel ejakuloval mimo mě. Je tu riziko?
    Pokud jste aplikovala lokální antikoncepci před pohlavním stykem, mělo by být ochrana dostatečná. Jakákoliv aplikace léků po již provedeném pohlavním styku však bývá neúčinná.
    4. 9. 2017
    Dobrý deň prajem. Prvú tabletku z nového blistra som mala užiť v nedeľu, avšak som ju užila až dnes - v pondelok, teda som mala 8 dňovú prestávku, namiesto 7 (zabudla som). Počas tejto prestávky som mala pohlavný styk (partner sa urobil mimo mňa). Som si vedomá toho, že momentálne nie som chránená. Je však riziko otehotnenia z dôvodu 8 dňovej pauzy? Ďakujem.
    4. 9. 2017
    Dobrý den, je třeba při zánětu močových cest způsobený e coli se nechat vyšetřit i gynekologicky, aby mi lékař předepsal lokální antibiotika i do pochvy? Setkala jsem se s názory, že v pochvě třeba léčit není a antibiotika celková na vyléčení e coli z moče mi nikdy e coli v pochvě nevyléčily. Nerada bych něco zanedbala, ale v pochvě mi obtíže nečiní, ale jak přeleze do močového ústrojí, mám vždy řezání při močení.
    Je známo, že opakující se záněty močových cest u žen často souvisí s výskytem infekce v pochvě. V tom případě je nutno léčit především léky aplikovanými vaginálně. Při jednorázové močové infekci to potřeba nebývá.
    4. 9. 2017
    Dobrý den, lze použít vaginální tablety Idelyn belima také preventivně? V letáku píšou, že při obtížch a že obsahujou laktobacily a kyselinu mléčnou. Můžu zavádět vždy tak jednu tabletu po menstruaci? Děkuji
    Tento zdravotní doplněk je především pro preventivní užití. Doporučuji zavádět jedenkrát týdně. 1x měsíčně nestačí,.
    29. 8. 2017
    Dobrý den, beru antikoncepci foxinette neo 22 den. 7 den co jsem antikoncepci brala jsme měli s přítelem nehodu, kondom nám praskl šli jsme koupit escapelle, pilulku jsem si vzala, ale bohužel dnes (29.8.) se nám to stalo znovu. Otázka zni jsem chráněna popřípadě co mám dělat? Děkuji za odpověď
    Pokud užíváte antikoncepční pilulky správně, není již další ochrana potřeba. Takže klidně se milujte bez obav.
    22. 8. 2017
    Děkuji za odpověď a když začnu brát první den menstruace antikoncepci kdy budu opět chráněna před otehotnenim když tento měsíc to vynecham jak píšete
    Když začnete první den menstruace, během 48 hodin již antikoncepce účinkuje.
    22. 8. 2017
    Dobrý den mám dotaz byla jsem teď pryč a zapomela jsem si vzít s sebou nové plato prášku. Vynechala jsem 6 pilulek. Mám tento měsíc celý vynechat a začít příští měsíc jak sem zvykla a kdy pak budu opět chráněna před otehotnenim. Děkuji za odpověď
    Nyní vynechte, užívání by bylo zcela zbytečné. Nové platíčko začněte užívat první den nové menstruace.
    21. 8. 2017
    Dobrý den, 3-4 hodiny po nechráněném styku jsem užila Escapelle, bohužel jsem zjistila,že v den ovulace. Je i přes včasné užití možnost těhotenství? Děkuji
    Těhotenství je velmi málo pravděpodobné. Účinnost této antikoncepce je 96 %, to by mělo stačit.
    18. 8. 2017
    Dobrý den. Poslední menzes byl 3.8., na internetu podle kalkulačky jsem v plodných dnech. Parner vytáhl včas. Vždy tuhle metodu praktikujeme jen v neplodných dnech, ale žila jsem v domnění, že plodné dny mám až déle, a pak když jsem koukla na kalkulačku, tak mi to vychází na plodné dny. Mám ke všemu silnou střevní chřipku. Je riziko těhotenství minimální? Bylo mi špatně, takže sex trval tak deset sekund, pak jsme toho nechali. Nyní lituju, že jsme se nechránili kondomem. Myslíte, že i v plodných dnech přerušovaný styk může fungovat? A vadí případnému těhotenství střevní chřipka? Teploty, zvracení. Mám strach, aby v případě,že jsem otěhotněla, bylo miminko zdravé. Děkuji
    Spoléhat na plodné a neplodné dny jako na antikoncepci je jako věřit pohádkám. Selhání této metody je až 20%. K tomu ještě metoda coitus interruptus s podobnou spolehlivostí.... Plodné dny jsou velmi variabilní. Ovšem v případě otěhotnění by asi k poškození miminka nedošlo.