„V zájmu ochrany Vašeho soukromí bychom Vás rádi upozornili, abyste se při pokládání svého dotazu vyvaroval/a uvádění takových informací, které by Vás mohly jakkoli přímo či nepřímo identifikovat. Na Váš dotaz v poradně rádi odpovíme, aniž bychom potřebovali znát jakékoli Vaše osobní údaje. Věříme, že v naší poradně můžete chránit své zdraví i soukromí současně.“
    26. 4. 2019
    DOBRÝ DEN.Bylo mi doporučeno uzivat doplněk stravy:Pupalku tabletky/pupalkovy olejicek. Ovlivňuje/ma pupalka vliv na antikoncepci natalya? DĚKUJI. hezký večer. Nashledanou.
    V běžných dávkách k ovlivnění nedochází. Přesto je vhodné časovat užívání antikoncepce nejlépe s odstupem alespoň 6 hodin
    25. 4. 2019
    Dobrý den, Je možné nepředepsat HAK kvůli výskytu rakoviny prsu v rodině (babička od matky)? Děkuji za odpověď.
    Pouhý výskyt rakoviny prsu v rodině důvodem není. K upřesnění genetické zátěže je potřeba genetické vyšetření.
    24. 4. 2019
    Dobrý den. Od kolika let mi může gynekolog předepsat antikoncepci? A musím mít souhlas rodičů?
    Od Vašich 15. narozenin nepotřebujete souhlas rodičů na předepsání antikoncepce. Do 15 let je pohlavní styk trestný čin!
    18. 4. 2019
    Dobrý den, beru antikoncepci Mywy od 1. dne krvácení. Chtěla bych se zeptat, kdy antikoncepce začne působit?
    POkud se začne s užíváním první den cyklu, tak antikoncepce účinkuje ihned po skončení krvácení.
    17. 4. 2019
    Je vhodné nitroděložní tělísko pro 16.letou dívku?
    . Dnes vyráběná tělíska jsou možné doporučit u dívkám, které nerodily. Na trhu jsou nitroděložní tělíska hormonální i bez hormonů. Neovlivňují budoucí plodnost.
    9. 4. 2019
    Dobrý den, užívám HA Sunyu,chtěla bych se zeptat, zda je snížen účinek při úžívání febicholu.Děkuji
    Tento lék antikoncepci neovlivňuje.
    6. 4. 2019
    Dobrý den, mám dotaz na použití globulí Pharmatex. Vím, že je nutné aplikovat je 5 min před stykem. Přítele však globule pálí. HA už brát nechci a kondom nám nevyhovuje. Praktikujeme přerušovanou soulož, ale vždy po styku zvažuji, jestli globuli ještě pro snížení rizika nevzít. Pokud ji tedy vezmu takto bezprostředně po styku, má ještě nějakou účinost? Za jak dlouho se i ty pomalejší spermie dostanou z "dosahu" působení Pharmatexu? A dotaz z druhé strany, mohu tím, že Pharmatex vezmu třeba až dvě hodiny po styku nějakým způsobem ublížit případně vznikajícímu zárodku? Děkuji za odpověď.
    POkud dojde k ejakulaci, spermie jsou během několika vteřin již v hrdle děložního čípku a cestují za svým cílem - vajíčkem. Jakákoliv manipulace po styku - od antikoncepčních krémů až po Coca colu / ano v USA byla skutečně provedena lékařská studie o účinnosti této limonády po pohlavním styku / bývá neúspěšná.
    3. 4. 2019
    Dobrý den, minulý týden ve středu jsem si vzala poslední prášek v platíčku a pak měla dodržet 7 denní pauzu. Vždy naposledy beru antikoncepci ve středu a po pauze si jí začínám brát ve čtvrtek. Jenomže jsem si neuvědomila, že dnes ještě není čtvrtek, a tak jsem si prášek vzala o den dříve (dnes ve středu). Může se něco stát? A příští týdenní pauzu mám začít o den dříve než v běžný den, v který jsem doteď brávala (čtvrtek) a prášky mám odteď vždycky začínat brát ve středu nebo jak mám postupovat? Děkuji.
    Nejjednodušší je pokračovat v novém systému, tedy začínat vždy ve středu. Účinek antikoncepce není narušen. Hlavně nedoporučuji pauzu prodlužovat na 8 dnů.
    3. 4. 2019
    Dobrý den,chtěla bych se zeptat, kdy si mám udělat těhotenský test? Kdy bude ukazovat správně? 24.3 jsme měli s přítelem pohlavní styk. Vzala jsem si do 2 dnů tabletku po. V neděli 31.3 jsem dostala menstruaci,kterou jsem měla dostat až 8.4. Je tato menstruace způsobená tabletkou?
    Občas pilulka "po" způsobí předčasné krvácení. Test může být v vypovídající nejdříve za 14 dnů ode dne pohlavního styku.
    1. 4. 2019
    Dobry den.Užila jsem Escapelle hodinu po nechranenom styku.Mám mat obavy z tehotenstva?
    Účinek pilulky "po" je skoro 96 %, což v praxi bývá dostačující. Přesto doporučuji po 3 týdnech pro jistotu udělat těhotenský test - prostě budete mít jasno. Asi bude negativní..